onsdag 30 mars 2011

Uppsats - försvara och opponera

Idag ska jag iväg på eftermiddagen och lyssna på när studenter går upp med sina uppsatser. Det är ju bra att lyssna på hur det går till, vad man går igenom osv så jag vet tills det är min tur. Egentligen ska jag gå upp i juni med min uppsats, men troligtvis hinner jag inte klart, så det kan bli oktober för mig. Nå vi får se, jag ska verkligen försöka lägga ner energi på uppsatsen nu när monsterkursen är avslutad, så jag kanske kan bli klar till juni. Det är mitt mål i alla fall, även om jag inte tänker jobba ihjäl mig eftersom jag ändå vet att det finns möjlighet att gå upp i oktober också. Till och med ännu senare om det skulle behövas...

Det ska bli intressant att lyssna på hur man försvarar sitt arbete och hur man opponerar på någon annans. Jag gjorde ju en uppsats under sjuksköterskeutbildningen, men det var inte riktigt samma sak. Den vara bara på 3 "högskolepoäng", och nu skriver jag en uppsats på 15 poäng. Dessutom var det så många år sedan nu så jag har glömt hur man opponerar och försvarar.

Undrar om det blir typ såhär:


Det här måste väl vara det mest underbara klippet på Youtube just nu!

3 kommentarer:

Perny sa...

*asg* det var några "talk to the hand" där såg jag :D så de verkade inte vara helt överens.

Jag tycker också opponeringstillfällena är skitjobbiga, framförallt efter att jag blev totalsågad på c-uppsatsen.

Det har däremot gjort mig till en väldigt ödmjuk opponerar själv och jag fick ett riktigt bra omdöme sist gång vi hade opponering. Tänk på att varje negativ kommentar behöver minst tre positiva för att räta upp båten igen. Framförallt ska du tänka, när du själv blir opponerad på, det är inte de som sätter betyget.

Författarvisionären Ebba sa...

Så bra att du får tillfälle att se hur det går till IRL:-)
Såg klippet på FB - ljuvligt:-) Kram

Susanne B sa...

Underbart! Tack för ett gott skratt :-)