måndag 28 mars 2011

Rapport från vårdcentralen

Jaha, nu har jag varit hos läkaren och det var en bra upplevelse. En läkare som lyssnade! Det är ju inte varje dag minsann. Angående fingret så sade han att det var ett inflammerat muskelfäste som kom efter bowlingen för 3 v sedan. Det beror på att jag är ovan och otränad (hrrrm ... förstår inte alls vad han menade där) och då är det lätt att man får sådana här skador sade han. Nu ska jag äta Voltarén 3 ggr/dag i 10 dagar. Jahaja. Dessutom ska jag ta blodprover för sköldkörteln imorgon, eftersom han tyckte att mina tidigare gränsvärden borde ha behandlats sedan länge! Få se då vad proverna visar, om han fortfarande tycker att jag ska behandlas eller om jag ska fortsätta att må piss och ta prover typ vartannat år. Nå. Kommer tid kommer råd. Nu tar vi inflammationen i fingret först och botar den. Det tar 6-8 v innan det är läkt. Hurray!

PS. Har fortfarande inte bestämt vilken kurs jag ska välja. Jag lär väl välja det precis innan de startar, dvs imorgon kl 13. Jag kommer att bestämma mig imorgon kl 12.59 ...

4 kommentarer:

Anneli sa...

Lite skumt det där, så mycket som du skriver på dina romaner borde dina fingrar vara i utmärkt form :)

Hoppas att allt löser sig för dig på bästa sätt.
Kram!

Författarvisionären Ebba sa...

Bra att du tar nya prover för sköldkörteln:-) En del läkare är lite knäppa vad gäller gränsvärdena (bra att du verkar ha träffat en som lyssnar) - om man har för på gränsen för låga ska de behandlas med Levaxin - då mår man sååå mkt bättre. Lycka till! Kram

Åsa Hellberg sa...

jag hejar på bra läkare!

Ninas skrivarlya sa...

Anneli: Jag överansträngde mitt finger efter en bowlingomgång, så det blev en inflammation i ett muskelfäste i fingret. Man kunde ju hoppas att mitt skrivande skulle påskynda tillfrisknandet, men det är tydligen inte så. :/ ;) Kram!

Ebba: Ja, jag har ju haft alla symtom som finns i 7-8 år nu och inge har velat behandla mig, men nu ska vi se om den här läkaren gör något åt det. Han sade i alla fall att man skulle kunna behandla med de värden jag har, även om de ligger på gränsen och till och med om de ligger inom "normalvärden" så kan man behandla (stod om det i DN förra veckan). :)

Kram

Åsa: Tack, det gör jag med. :)