onsdag 16 mars 2011

Jag kanske inte är så himla knäpp ändå...

Tack för era kommentarer i mitt förra inlägg där jag började tvivla på om jag höll på att bli alldeles splittrad eftersom jag vill skriva på 3 manus samtidigt. Men tydligen så är jag inte helt fel ute ändå visar det sig. Det finns ju fler som skriver på flera manus samtidigt, så om de kan då kan jag också! Jag har inbillat mig att man skriver på ett manus i taget för att hålla fokus, men jag har alltid varit så att jag har skrivit på ett huvudmanus och alltid haft några andra skrivprojekt på sidan om. Projekt som oftast inte lett någonstans, men som kanske kan bli något så småningom? Så jag ska säkert kunna klara av att skriva flera manus samtidigt.

Vad härligt det känns. Ska nog skriva vidare på mitt ungdomsfantasy idag och så ska jag ta och strukturera upp mitt deckarmanus lite bättre så jag kan skriva vidare på det.

Det blir nog en bra skrivdag idag känner jag på mig. :)

Hoppas ni alla får en bra dag också, med eller utan skrivande.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt! Såna är vi nog de flesta.

Annelie sa...

Jag tror att det är bra att hålla på med flera saker samtidigt. Sedan kanske man måste lägga vissa projekt åt sidan en tid om det börjar hända saker med andra... Men de finns ju alltid kvar och kan återupptas.

Anonym sa...

Jag jobbar med två manus samtidigt. Som jag skrev på min blogg behöver texten vila, men för den skull kanske inte jag har lust att vila från skrivandet :) Så då jobbar jag med ett annat manus under den tiden. Tror det är ett bra sätt att släppa storyn så att man ser den med "nya" ögon när man tar upp den igen.

/K

Anneli sa...

Klart det blir en bra skrivdag :) Lycka till!

Ninas skrivarlya sa...

Malin: Vad skönt! :)

Annelie: Ja det kanske är så att det är bra att lägga ett projekt åt sidan ett tag för att återuppta senare. Det viktigaste är väl att man håller skrivandet igång.

Karina: Ja du har nog helt rätt. Vad skönt att få bekräftelse från flera håll att man ändå är på "rätt spår". ;)

Anneli: Tack, och detsamma önskar jag dig. :)

Skrivarkonsulten sa...

Jag tror att det där kan bero lite på var i skrivprocessen/skrivandet man befinner sig. Ibland behövs fokus, ibland behöver kreativiteten få blomstra på flera olika håll.

Ninas skrivarlya sa...

Skrivarkonsulten: Ja det är kanske så. Just nu är jag i början på två av mina manus,och det tredje (ungdomsfantasyn) har jag väl skrivit 3/4 kanske. Jag vill ha den klar, men samtidigt så behöver jag vädra mina andra tankar kring de andra manusen och få känna att jag kommer vidare med dem också.

Hej och välkommen förresten. Har nog inte sett dig här förr. :)

Katarina sa...

jag tror absolut att man kan skriva på flera saker samtidigt, men själv måste jag nog hålla mig till ett för att som du säger behålla fokus på det jag gör. Jag har förvisso fler än ett som ligger och väntar men som Karina sa så jobbar jag på ett i taget och när jag låter det vila innan redigering tar jag upp det andra.

nillas liv på pinnen sa...

Om man tillåter sig själv att följa magkänslan så blir det bra. Hoppas jag i alla fall.