tisdag 1 mars 2011

Hemma igen efter en mini-researchresa

Åkte en sväng till stan för att luncha med maken och två vänner. Trevligt! Efter lunchen åkte de tillbaka till sina respektive jobb och jag passade på att gå runt lite i gamla stan och fota lite platser där mina karaktärer befinner sig eller bor. Här bor en av mina karaktärer. Hörnet V:a Långgatan/Kåkbrinken.

Det är så otroligt häftigt att gå i gränderna i gamla stan och tänka att för flera hundra år sedan så såg det ganska likt ut, men kläderna var annorlunda, frisyrerna, lukterna, ljuden, språket ... Åh vad jag önskar att det fanns en tidsmaskin som kunde förflytta mig tillbaka till 1700-talets slut i Stockholm. Tänk att få vandra omkring där, bara för en timme ... Nu får jag visualisera istället för mig själv. Det går det med.

9 kommentarer:

Författarvisionären Ebba sa...

Mysigt:-) Lukten är nog det som skiljer sig mest från den tiden. Skönt att slippa den iallafall o underbart att visualisera:-) /Kram

Monika Häägg sa...

Underbart med historiska romaner. Så bra att allt fortfarande ser likt ut som det gjorde då. Gamla stan är verkligen fantastisk!

nillas liv på pinnen sa...

Mysigt och roligt det låter!

Anonym sa...

Jag har samma känsla när jag är i de områden mina karaktärer har varit. Häftig känsla
Ronnie

Ninas skrivarlya sa...

Ebba: Haha. Ja vi får väl vara tacksamma att vi slipper lukten... ;)

Monika: Ja det är verkligen helt underbart att gå i de trånga gränderna och låtsas att man har förflyttats 330 år tillbaka i tiden...

nilla: Ja det var jättekul. :)

Ronnie: Visst är det helt fantastiskt! :)

Perny sa...

Jag tror defensivt att just lukterna skiljer sig drastiskt :D

Ninas skrivarlya sa...

Perny: Eller hur... ;)

Cattis sa...

Jag blev med sugen på att gå ut på en reaserchrunda...
kramkram

Ninas skrivarlya sa...

Cattis: Ja det är faktiskt riktigt kul att gå där och tänka sig sina karaktärer strosa omkring bredvid en, och gå in i porten där de bor. Underbar känsla! :)

Kram!