söndag 27 november 2011

Saffranskakan

Här är den, den goda saffranskakan på bakpulver. Lättgjord och god.

5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
25 g smör
1 dl russin
1 paket saffran
1 ägg
1 dl mjölk
Pensling: 1 ägg
Garnering: pärlsocker + 5-6 hackade mandlar

Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Finfördela smöret i blandningen (t ex i mixer/matberedare).
Vispa upp ägget med mjölken och saffranet och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt russin. Arbeta snabbt ihop degen och lägg den i en krans på en smord plåt eller ett bakplåtspapper.
Släta till ytan något. Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker och mandel över.
Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

Lycka till!

2 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Tusentack! Ska pröva någon gång här i veckan.

Anneli Stålberg sa...

Härligt! Ett perfekt recept för dottern som älskar att baka :)
Kram!