tisdag 15 november 2011

Mer svisch, svosch...

Nu har jag gått igenom manuset och kapat massor som inte hör dit egentligen och bara stannar upp tempot onödigt mycket. Herregud, jag har kapat så mycket så jag är nere i 80 050 ord! Manuset började på 131 938 ord, så nästan 52 000 ord är borta! Nu börjar det likna något.

Imorgon ska jag läsa igenom manuset högt för mig själv och gå igenom de sista korrigeringarna. Nu börjar det närma sig... Följebrevet är skrivet, förlagen är utsedda och nu ska jag bara skriva klart, skriva ut och skicka in. Det där underbara pirret i kroppen börjar göra sig påmint igen. Wooohooo!

12 kommentarer:

Anneli sa...

Åh vad härligt!
Jag önskar dig och ditt manus all lycka! :)
Kram!

Ninas skrivarlya sa...

Tack Anneli! Jag håller tummarna för ditt manus också. :)
Kram

Ninas skrivarlya sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Katarina sa...

shit!! :o
Blir det någonting kvar? Men jag håller med, man blir förvånad när man upptäcker hur mycket det finns att beskära och att det faktiskt blir bättre och inte sämre av det. Lycka till inför ivägskicket!! jag håller tummarna.

Ninas skrivarlya sa...

Katarina: Ja, jag har ju dryga 80 000 ord kvar... ;) Jag blir faktiskt förvånad över att manuset blir så mycket bättre av allt kapande. Trodde det skulle bli sämre, men det blir det inte. Mycket mer lättläst och bättre flyt. Härligt!

Maria Engelwinge sa...

Tänk om fler författare tänkte som du! Jag vet inte hur många böcker jag läst där jag velat riva ut en stor bit i mitten där de ältar samma saker. För mig skulle det inte funka att stryka så mycket för jag är en "putters inners" som en av dina kommentatorer berättade att det hette:). Jag får snarare lägga till eftersom jag är så sparsam med info.
Skönt att lunginflammationen börjar ge sig! Jag tycker att du är otroligt duktig som orkat jobba på med ditt manus när du mått så dåligt!
Stor kram!

Karina författar sa...

Det gör ooont att stryka! Men samtidigt gör det oftast texten bättre. Lycka till med manuset! kram

Ninas skrivarlya sa...

Maria: Rädslan finns ju förstås att det jag tycker är bra uppfattas som torftigt av andra eftersom jag kapat så mycket. Men det jag huvudsakligen kapat är stycken som egentligen inte tillför något till manuset och därför försvinner det.
Kram!

Karina: Usch ja, det svider ordentligt och vissa stycken har jag sparat i ett eget dokument ifall jag skulle vilja använda det på något annat ställe... ;)

Andra intryck sa...

Åh vad roligt! Lycka till på vägen!

Joanna Björkqvist sa...

Härligt jobbat! Det blir ju oftast väldigt mycket bättre när man stryker! Då närmar sig inskickningen - spännande!

Ninas skrivarlya sa...

Andra intryck: Tack så mycket! :)

Joanna: Well, jag hoppas att det blir bättre i alla fall. Ja, nu närmar sig utskicket... Hu vad spännande! :)

Helena Milton sa...

Vad spännande! :-)