lördag 11 juni 2011

Sommar och sol

Idag har sonen premiärbadat i sin lilla pool. Det är varmt och ljuvligt ute och vi njuter i fulla drag. Det ska ju bli sämre väder från och med imorgon, så då passar vi på att lapa sol (jag) och pyssla lite ute (maken).


Snart ska vi grilla. Mums. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

5 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Perfekt pool. Då vet man att de inte drunknar:)

Katarina sa...

Hej, jag skrev en kommentar i veckan men du kanske missade den för det var ganska många nya inlägg redan då jag skrev det, så jag postar det igen och hoppas på svar:

Jag skulle vilja ställa två frågor jag undrat över och som jag inte vet vem jag ska fråga om:
1. Har man RÅD att skicka sina manus till lektörer flera vändor? jag har fått intrycket att det kostar ganska mycket... Jag känner att det skulle kunna vara värdefullt men jag är inte säker på att jag kan tillåta mig det... iallafall inte som min ekonomi ser ut nu... Är de kanske inte så dyra som jag tror? Hur mycket kostar det i runda slängar?
2. Har du någon aning om man kan skicka samma manus till samma förlag igen ifall man tidigare blivit refurerad med ett vanligt standardbrev? Eller är det ett big No-no? Jag har arbetat jättemycket på att förbättra mitt första manus och ändrat större delen av handlingen, samt bytt titel och jag undrar om de förlagen jag skickade till i första vändan bara är att glömma nu? Är jag redan körd på förhand? Iallafall med det här manuset?

Ninas skrivarlya sa...

Åsa: Precis. Lagom storlek så man kan lämna honom ett par sekunder utan att vara rädd.:)

Katarina: Hej. Förlåt att jag missat ditt inlägg. Det hade jag inte sett, jag är lite slarvig ibland med att gå tillbaka till gamla inlägg och läsa kommentarer. *skäms på mig* Men nu ska jag svara. :)

1) Ja, det kostar en del att skicka sitt manus till lektör. Jag skickade mitt manus för 2 år sedan och då gick det på 4000 tror jag det var. Jag har lite dålig koll på vad det kostar idag, men det kan man ju lätt se via lektörernas hemsidor. Jag tycker att om man har råd så ska man absolut lägga pengar på att anlita en lektör, för lektören ser så mycket annat som andra inte ser. Jag lärde mig jättemycket av hon som lektörsläste mitt manus, och har ändrat massor. Dock har jag inte fått det utgivet ännu... ;)

Men jag tycker att du ska läsa på de olika lektörernas sidor och jämföra priser så ser du hur mycket det kostar. De brukar ha en grundsumma och sedan ett visst tillägg på ett par kronor per sida. Men som sagt, jämför så kanske du hittar en lektör som du har råd med, för jag tycker att det är värt det.

2)Jag har faktiskt inte den blekaste aning! haha! Men jag ska faktiskt ta och skicka mitt manus i omredigerat skick till två förlag som jag redan fått "nejtack" från tidigare. Nu har jag ju redigerat om massor i manuset (inklusive titeln) så jag tycker inte riktigt att det är samma manus som jag skickar, så jag ska ta en chans till. Kanske du kan maila förlaget/förlagen och fråga om de är intresserade av ditt manus? Jag har faktiskt gjort det till flera förlag, och en del har sagt att jag ska skicka in medan andra har sagt att mitt manus inte passar in i deras utgivning. Då sparar jag både papper och porto och tid och kan lägga det på annat. :) Jag tycker du ska försöka, om nu manuset är omarbetat. Vågar man inget så vinner man inget heller är mitt motto. Jag är verkligen inte rätt person att fråga om det är ett big No-No, men jag ska i alla fall försöka jag med.

Lycka till och hör gärna av dig igen och berätta hur det går!

Katarina sa...

Tack så mycket för att du tog dig tid att svara, det uppskattas mkt. :)och tack för dina synpunker, det var ju lustigt att vi är lite i samma båt, hehe. Jag är också för det där med att våga försöka, men kanske slänger det direkt ifall de förstår att man redan skickat det och det skulle ju kännas lite ovärt, liksom ;) Jag tycker likadant med mitt manus, att det inte ens är samma berättelse längre efter att ha ändrat så pass mkt plus titeln, så kanske, kanske... lycka till själv, :) jag kommer hålla mig uppdaterad hur det går genom att läsa här, hihi.

Ninas skrivarlya sa...

Hej igen Katarina.

Jag tror de läser alla manus som kommer in ( i alla fall lite grann av manuset) och sedan om det är samma redaktör (eller vad heter det...? är lite trött i mössan nu... ;)) som läser manuset som förra gången, då kanske man har otur att de refuserar tidigare i processen än annars om de känner igen manuset. ;)

Men det är en chans jag är villig att ta, för mitt manus är så pass omarbetat så jag tror inte de skulle känna igen det idag. :)

Återigen, lycka till och hör av dig igen.