fredag 17 juni 2011

Rådjur...

... står inte högt i kurs hos mig nu kan jag säga. Har i 2 dagar sett ett rådjur knata omkring i trädgården, och jag har undrat vad den har suktat efter egentligen eftersom jag inte har några penséer eller tulpaner kvar, något som brukar försvinna lika snabbt som jag hinner plantera dem. Men igår kväll såg jag vad det var de gillade. Mina jordgubbsplantor!!! Den j*veln (förlåt) har ätit upp det mesta av bladen och nästan alla jordgubbar i två av mina tre "land". F*CK!!!

Vill minnas att rådjurssadel är väldigt gott... *morr*

7 kommentarer:

Thuniis sa...

Ni har rådjur som härjar bland jordgubbarna vi har harar här som äter våra jordgubbar;(

Ninas skrivarlya sa...

Thuniis: Hare är också gott... ;)

Thuniis sa...

Nja vet inte om jag skulle vilja äta någon hare men vem vet de kanske smakar kyckling...?!

Katarina sa...

Hahaha. (förlåt att jag skrattar men ditt inlägg var faktiskt ganska roligt! :) ) Don't get mad - get even! :D have the bastard for dinner. (isåfall äter du ju också indirekt dina jordgubbar, ehehe) Jag har också hört att rådjurssadel ska vara gott 0:-)

Annika sa...

Suck, de är hopplösa! Tips - täck över känsliga plantor med hönsnät nattetid!

Ninas skrivarlya sa...

Thuniis: Det är faktiskt gott med hare. Vi åt det någon gång när jag var barn.

Katarina: Om jag ser den där fulingen igen, då ska jag... ja vad ska jag? Göra en Runar? Fast jag har ju inget att skjuta med så jag får väl springa ikapp f*nskapet och strypa honom istället... ;)

Annika: Jag har nät i garaget som jag brukar lägga över jordgubbarna, men det brukar vara för att hindra fåglarna att äta upp dem. Nu hann jag inte lägga över nätet, och nu känns det lite meningslöst när det inte finns några "gubbar" att skydda...

Ninni sa...

Hej Nina!
Ledsen att dina jordgubbs ligger å surar i en rådjursmage, inget roligt!
Fick ett tips från grannan för en tid sen , gällande just fästinghärdarna på fyra ben(läs satans rådjur!!) : Man tar helt sonika såna där smala stålpinnar (som man stöttar upp snittblommor med) som man använder i blomsteraffärer. Stick ner dom runt det du vill skydda, och när Bambi trycker ner mulen(??!) i dina plantor så kommer det stickas som en mindre bisvärm i näsborren!!! Det var väl trevligt.

(Fick du mitt medd att det är ok med länk till min tavla förresten?)

Ha det gott
KRAAAAAAAAAAM