måndag 24 september 2012

Betvingade av Simona Ahrnstedt

Handling (kopierad från adlibris.se):
Östergötland 1349

I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.

Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.

Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv. 

Mitt omdöme:
Har suttit och närapå sträckläst den här underbara boken och försummat det som jag borde göra (typ oviktiga saker som snyta barn, laga mat och jobba). Jag har suttit och njutit, njutit, njutit. Njutit av miljöerna, intrigerna, språket, sexet... Ja herregud, sexet ja. Man klarar bara av en scen i taget, man måste gå och vrida ur trosorna mellan... *host, host* Det är hett, det är ångande, det är passionerat. Det är romance. Visst finns stereotyperna där: den starke, stilige mannen och den smarta, snygga kvinnan som ogillar varandra först men älskar varandra djupt i slutet efter en lång resa med många vindlande stigar och snår. Men vad tusan, vad gör det?! I like! A LOT!

Allvarligt talat, det här är det bästa som hänt sedan... ja, sedan Överenskommelser. Fanns det inget negativt med boken då? Jo, en sak. Den tog slut.

Skriv nu för bövelen Simona så vi snart får fortsätta läsa romance. Som jag (och många med mig) så väl behöver.

Betyg:
5 av 5

6 kommentarer:

Skrivarvisionären Ebba sa...

Nu blir jag ju glad och sugen att läsa ...

Åsa Hellberg sa...

Jag håller meeeeed!

Andra intryck sa...

Haha, klockrent! Jag gillade den också väldigt mycket!

Anonym sa...

Jag fick hem boken igår. Jag är lässugen till tusen och det blev ju inte mindre efter din recension :). Måste skynda mig och läsa ut min nuvarande bara.

Anonym sa...

Å, nu längtar jag ju efter att läsa boken!

Ninas skrivarlya sa...

Ebba: Du har något mysigt att se fram emot.

Åsa: Eller hur!!

Emmelie: Visst är den ljuvlig?!

Carola: Ja, skynda skynda! :)

Karina: Jag lovar att du får en läsupplevelse. :)