torsdag 14 oktober 2010

Lite låg idag

Förlåt för dålig uppdatering, men idag har jag inte haft någon bra dag. Alls. Var på praktiken på fm, och det var väl ganska OK, även om jag kände att jag egentligen inte var riktigt redo för det såhär dagen efter.

Hemma hade jag 2 mail att läsa. Det ena från min syster som fått en skiss över gravstenen för pappa. Då brast det för mig. Jag grinade massor. Andra mailet var från en av mina morbröder. Han hade stannat kvar i norrland för att vara hos min 94-åriga mormor under begravningsceremonin. Den sändes via morbrödernas mobiler så hon kunde vara med under ceremonin även om hon inte var på plats. Han hade lite bilder på hur de hade det däruppe efter själva ceremonin, och då brast sista fördämningen. Jag satt och skrek och grät hysteriskt ut all smärta jag hade inom mig. Tur att jag var ensam hemma... Jag insåg också att mamma kremerades idag... Nu är hon bara aska...

Jag tror att min kropp håller på att säga mig någonting. Jag har haft huvudvärk hela dagen, jag fick en sådan hjärtklappning under förmiddagen så jag var nära att svimma (skitläskigt) och hela eftermiddagen och kvällen har jag haft ont i ryggen och varit så trött och svag i kroppen så jag orkar knappt röra mig. Jag borde nog ta det lugnt och sjukskriva mig, men det är så mycket som måste göras... även med skolan. Jag måste ta itu med skolan också, annars blir jag återbetalningsskyldig till CSN... Och så har vi bouppteckningen hängande över oss, plus mammas lägenhet att städa ur(ett helvetesprojekt eftersom hon sparade på allt), plus pappas bouppteckning... Och bara insikten att de inte längre finns kan ju få en ur balans. Min son fyller 4 nästa vecka, och jag tänkte idag på att varken mormor eller morfar får uppleva det. De fick inte heller vara med om min dotters födelsedag för 3 v sedan heller. Aldrig mer... Inte konstigt att man mår som en urvriden disktrasa!

Pratade med maken idag om att när allt är klart så vill jag att vi åker på en resa till exempelvis Thailand med hela familjen för att komma bort och njuta ett tag efter att ha haft det så jobbigt under så lång tid. Det tyckte han lät bra.

Nu ska vi äta lite tårta som blev över från igår. Gräddtårta med hallon. En stor jefla bit blir'e! Mums! Because I´m so goddamn worth it!!

4 kommentarer:

Annika, Bokplantan sa...

Jobbigt. :-( Vad säger man? Hoppas att det blir ljusare snart. Kram på dig.

Ninas skrivarlya sa...

Tack Annika. Bättre blir det så småningom, men det är en bit kvar ännu.

Tina sa...

Men kära vän, det är inte ett dugg konstigt att du mår som du mår! Tillåt dig att må så, sörj allt vad du orkar och så mycket du behöver. Skolan kan faktiskt vänta. Ring och säg som det är till CSN, det jobbar människor där också. Skolan finns kvar även nästa termin och nästa år. Kör inte slut på dig helt för att du ställer orimliga krav på dig själv, krav du inte skulle ställa på någon annan i din situation.
Och stackars mormor! Ingen, ingen, ingen skall behöva genomlida sitt barns begravning! ;-(
Kram på dig! Ta hand om dig!

Anneli sa...

You are so worth it!
Var rädd om dig.
Kramar!