måndag 11 oktober 2010

Att marinera sig i ord

BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop
Jag läste i en blogg (minns inte vilken) att man måste marinera sig i orden när man författar. Det tyckte jag lät så himla bra så det försöker jag tänka på. Att jag ska marinera mig i orden. Bli ett med dem, fyllas av dem, andas dem. Mina celler ska leva sig in i orden; lära känna dem och få rätt känsla för dem. Bara på det sättet kan jag bli en bättre författare. Vad jag har funderat på är om marinaden är en färskvara som behöver fyllas på, annars avdunstar den? Kan det vara så? Trots allt finns ju ordmarinaden i mitt inre även om jag inte hinner läsa så mycket som jag önskar. En marinad försvinner ju inte... Men det är ju som så att ju mer jag läser och använder mig av ord, desto bättre blir jag på att använda dem. Ord-marinaden i mitt inre blir påfylld och jag kan få ett bättre författarskap.

Visst är det en härlig liknelse. Vad tror ni, är marinaden en färskvara?

4 kommentarer:

Anneli sa...

Jag tror definitivt det är färskvara. Nya pikanta kryddor bör nog tillföras efterhand :)
Kram!

Annelie sa...

Ja, jag tror att det är en färskvara. Ibland kan jag upptäcka ett ord eller en formulering som jag vet med mig att jag inte själv skulle använda men som är bra. Då adderar jag fyndet till marinaden.

Ninas skrivarlya sa...

Anneli: Kryddor i marinaden är bra! Bra tänkt.
Kram

Annelie: Precis, man hittar nya saker hela tiden som man behöver fylla på.

stort och smått sa...

Marinera sig i ord. Det gillar jag.