tisdag 19 oktober 2010

Böckerna till Readtreat klara!

Fick mail idag med vilka böcker vi får välja på till Readtreat-helgen som jag ska till i november.

  • Kattöga av Margaret Atwood – en ny succéroman av den hyllade brittiska spänningsdrottningen....Här får vi möta konstnären Elaine Risley i en till synes enkel berättelse om en ung kvinnas väg till konstnärsskap och mognad. Men den spänner över bråddjup och ställer de svåra frågorna om ondskan. (denna bokcirkel leds av Denise Rudberg)
  • En dag av David Nicholls. Har kallats “Årets kärleksroman”, och utkommer på svenska i november, men ni kan alltså få läsa den före alla andra. Författaren har jämförts med Nick Hornby. (Denna bokcirkel leds av Yourlifes chefredaktör Carina Nunstedt). Vi har cirka fem förtryckta exemplar för er som inte hinner vänta tills den kommer den 1 november, då resten av böckerna kommer till er, rykande färska från tryckeriet!
  • Anckarström och Kungamordet av Ernst Brunner- Än en gång visar Ernst Brunner sin stora kunskap i svensk historia, och med sin virtuosa framställningskonst gör han denna faktaberättelse lika spännande som en roman. (denna bokcirkel leds av Martina Haag)

Hur ska jag kunna välja? Jag vill läsa alla tre, men måste välja en. Som den historienörd jag är så lutar det mest åt boken om Anckarström, men jag vet inte. Måste bestämma mig till imorgon.

Vilken bok skulle ni ha valt, och varför?

4 kommentarer:

Pernilla sa...

Ha ha, vad roligt att vi har helt olika böcker överst på listan. :)

Annika sa...

Jag skulle välja Kattöga. Spänning tilltalar mig. Det är troligen därför jag väljer att skriva om det själv... Jag har förstått att ditt intresse mer lutar år det historiska hållet... Jag sätter en femma på att du väljer Ankarsröm och Kungamordet. (Titeln låter spännande, kanske skulle passa mig ändå...)

Annelie sa...

Jag hade valt bok baserat på vem som leder cirkeln. Nunstedt har jag svårt för, hon känns så tillgjord och uptight. Haag känns lite väl... sprallig (för att leda en bokcirkel). Alltså: Rudberg.

Ninas skrivarlya sa...

Pernilla: Ja det var lustigt. :)

Annika: Hm, jag har inte bestämt mig slutgiltigt än för vilken bok jag ska ta. Måste "känna in dem" lite mer först.

Annelie: Faktiskt så är det av ganska stor betydelse det också. Jag är mest nyfiken på Martina Haag och på Denise Rudberg, därför blir det nog någon av dem jag väljer.