tisdag 19 oktober 2010

NaNoWriMo?

Är ju lite sugen på att testa NaNoWriMo i år. Ba'fatt liksom, för att testa mina gränser. Men kommer jag att hinna skapa karaktärer och en hållbar story fram till 1 november då startskottet går? Vet ej. Ska fundera vidare på det ett tag till innan jag anmäler mig.

Nu: återgå till min uppsats.

5 kommentarer:

Linda sa...

Förstår inte riktigt vad NaNoWriMo är! Vad är det egentligen?

Ninas skrivarlya sa...

Linda: Det är en utmaning där man ska skriva en roman på 50 000 ord på en månad. Det startar 1 nov och ska vara klart 30 nov. Såklart så ska manuset inte vara redigerat och klart utan bara ett s.k. "råmanus" som man kan fila på sedan. Det är ingen tävling i egentlig mening, man tävlar bara mot sig själv och tiden. :)

Annelie sa...

Vad är det för uppsats du skriver? Jag försöker komma igång med min magisteruppsats med det går sådär. Blir jobbigt att både skriva uppsats och 50 000 ord roman i november, men varför inte prova, tänker jag.

Ninas skrivarlya sa...

Annelie: Jag pluggar på distans till vårdlärare, så det blir en himla massa skrivande. Just nu ska jag försöka påbörja en uppsats om "Praktiska kunskapstraditioner" (som egentligen skulle vara klar till idag, men jag har fått uppskov pga allt jag varit med om). Så snart börjar nya kurser och nya uppsatser som ska skrivas. Det är något hela tiden...

Magisteruppsats och NaNoWriMo?! Har du tänkt ta kål på dig själv?! ;))

Annelie sa...

Aha, vårdlärare. Är det en kompletterande lärarutbildning du läser då? Jag är tack och lov klar med alla mina pedagogik-kurser. Det blev en del skrivande där :-)

Min första reaktion när jag läste om NaNoWriMo var "det går ju inte, jag ska skriva magisteruppsats". Sen tänkte jag att det är lika bra att prova.

Jag har inga problem att få ur mig stora textmassor, så det är bara att hoppas att jag lyckas komma fram till något intressant i min analys för uppsatsen så att jag blir godkänd. Romanen är mest ett experiment... Det kanske blir 50 000 ord ren smörja. Men det gör inget...