lördag 3 september 2011

Vässar följebrevet


Nu är det ännu bättre, ännu mer oemotståndligt. Nu ska jag bara redigera klart så är det dags att WOW-a förlagen med mitt ny-gamla manus.

6 kommentarer:

Anneli sa...

Spännande! Jag håller tummarna :)
Kram!

Författarvisionären Ebba sa...

Kul - jag satt på tunnelbanan på väg till Malins release och filade på mitt följebrev idag (oj - nu är det visst igår):-)
Kram

Annika, Bokplantan sa...

Lycka till!

Åsa Hellberg sa...

Åh, följebrev är så svårt.
Jag har skrivit ett och skickat med det manus som ligger hos ett förlag nu, men det behövdes ju inte eftersom min väninna jobbar där.
Men sen, om de tackar nej, måste jag ju ha ett riktigt bra...

Jag håller också tummarna för dig!!!

Katarina sa...

GUD! :o följebrevet har jag inte ens vågat tänka på än. Har någon förslag på blog/sajt/annat där man kan få tips på hur man ska formulera det/vad som ska finnas med och hur ett bra ett ser ut? Lycka till Nina, jag håller tummarna.

Ninas skrivarlya sa...

Anneli: Tack fina! <3
Kram

Ebba: Härligt. Tankarna på manus och följebrev finns med en var man än befinner sig. :)
Kram

Annika: Tack! :)

Åsa: Håller tummarna för dig med att det går vägen! :)

Katarina: Som jag har förstått när jag läst runt på olika bloggar så ska man skriva kort och koncist. Skriv lite om dig själv som kan vara intressant för förlaget att veta för att se vem du är, men berätta inte om vartenda sommarjobb du haft sedan högstadiet... ;) Berätta lite om manuset och skriv en "baksidestext" där handlingen beskrivs. Skriv inget om att "mamma/grannen/bästa vännen/hunden gillar mitt manus", för det betyder ingenting för dem. Skriv heller inget om att "min högsta dröm är att bli författare". De är inte där för att uppfylla någons drömmar (även om det blir så ändå). :) Googla runt lite och sök i skrivarbloggar så hittar du mer tips.

Tack för tumhållning! Håll mig underrättad så jag vet hur det går för dig. :)