onsdag 18 maj 2011

Twitternoveller

Jenny har kommit med en jätterolig utmaning som jag direkt hakade på. Skriv en novell på Twitter! Det här är tydligen populärt i Japan, att skriva noveller och haikudikter på twitter. Eftersom en tweet är väldigt begränsad så är det inte så lätt att skriva en historia med en början och ett slut som man först kan tro. Tecknen tar fort slut.

Här är reglerna:

Regler för att skriva en #twistoria:

  • Historien ska rymmas inom en tweet, alltså 140 tecken. Ingen fortsättning i nästa tweet. Och definitivt inget fusk med program som gör att du kan skriva fler än 140 tecken!
  • Det ska vara en hel historia, med början och slut och någon slags dramatisk kurva, alltså inte bara en scen eller bild eller liknande.
  • Tagga tweeten med #twistoria.
Här är mina första #twistorier:

Månsken, våta vägbanor. Mötande bil. Krasch. Uppvaknande. Vita rockar. Slangar överallt. Mörker. Ljus. Ett varmt leende. Himlen.

Händerna kramade hårt om halsen, och vred till. Det var tungt det här, flämtade han innan champagnekorken flög upp ur flaskan.

Kom till twitter och sätt igång med att skriva din #twistoria du också! Det är jättekul och utmanande.

1 kommentar:

Thuniis sa...

Nej tyvärr så är det ju så, enda anledningen till att jag ens kan tänka mig att göra de är att det är sovande natt så då kanske man kan få några timmars sömn, men roligt är det då inte!