En lugn och fin kväll blev det, och ikväll bakade jag en supergod krusbärspaj à la LCHF (jo vi kör lite LCHF/GI här hos oss av och till, inte så stenhårt...). Den var himla god. Mycket god. Galet god!
Recept LCHF-way
krusbär
sukrin
vaniljpulver
ca 75-100 g smör
lite drygt ½ dl Bake Pro
lite drygt ½ dl kokos
1-1½ dl mandelmjöl
sukrin och vaniljpulver
Recept "vanlig" paj
krusbär
socker/vaniljsocker
75-100 g smör
½ dl kokos
vetemjöl/dinkelmjöl tills det blir rätt grynkonsistens
socker, vaniljsocker efter smak
Gör så här:
Lägg krusbär i en smord pajform. Strö över en aning socker/sukrin och vanilj (beroende på hur sura bären är). Smält smöret och blanda ner de torra ingredienserna till smulkonsistens. Häll smulorna över bären.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter eller tills pajen börjat få färg. Äts ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
2 kommentarer:
Vad gott med paj!!
Gud så gott med paj.. det receptet ska jag prova! :)
Skicka en kommentar