tisdag 25 januari 2011

Lugn och ro i stugan + GOOOD paj!


En lugn och fin kväll blev det, och ikväll bakade jag en supergod krusbärspaj à la LCHF (jo vi kör lite LCHF/GI här hos oss av och till, inte så stenhårt...). Den var himla god. Mycket god. Galet god!

Recept LCHF-way
krusbär
sukrin
vaniljpulver

ca 75-100 g smör
lite drygt ½ dl Bake Pro
lite drygt ½ dl kokos
1-1½ dl mandelmjöl
sukrin och vaniljpulver

Recept "vanlig" paj
krusbär
socker/vaniljsocker

75-100 g smör
½ dl kokos
vetemjöl/dinkelmjöl tills det blir rätt grynkonsistens
socker, vaniljsocker efter smak

Gör så här:
Lägg krusbär i en smord pajform. Strö över en aning socker/sukrin och vanilj (beroende på hur sura bären är). Smält smöret och blanda ner de torra ingredienserna till smulkonsistens. Häll smulorna över bären.

Grädda i 175 grader ca 20 minuter eller tills pajen börjat få färg. Äts ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.


2 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Vad gott med paj!!

Linda sa...

Gud så gott med paj.. det receptet ska jag prova! :)