onsdag 12 januari 2011

Manuset ska ut på vift igen

Nu ska jag skicka manuset till de där 6 nya förlagen. Satt igår och gjorde klart följebreven till de 3 manusbuntarna som ska skickas med post. 3 av förlagen vill ha manuset via mail (HEJA!), så de ska jag skicka lite senare idag. Typ strax...

Så nu återstår ytterligare 3 månaders väntan igen på 6 nya refuseringar. Pessimistiskt? Ja kanske. Fast jag är hellre lite negativ och pessimistisk och blir positivt överraskad än tvärtom. När sedan refuseringarna kommit, då är det nog dags att inse att jag ska låta det här manuset vila lite och istället satsa på ett annat.

Idag blir det en tripp till biblan för lite research till mitt nya manus. Jiihaa!

9 kommentarer:

Malin, Costa Brava sa...

Lycka till. vilka förlag vill ha per mail? Maila mig gärna pliiis om det. Tack :)

Vad ska det nya handla om? Också historiskt?

Annelie sa...

En fråga: Är det samma manus som du skickade in tidigare eller har du redigerat det?

Lycka till, både med förlagskontakterna och researchen!

Ninas skrivarlya sa...

Malin: Det är historiskt det med. 1700-talets slut tror jag bestämt att det blir. :)

Annelie: Det är samma manus som jag skickade i höstas. Har inte redigerat det något mer nu. Nu kör jag den här svängen så får vi se sedan hur jag gör med manuset, om det ska redigeras en till vända eller bida sin tid bara.

My Myself and I sa...

Håller tummar och tår :)

@nettes lilla blå sa...

Härligt på dem bara.....=)

Åh vad jag tycker ni alla är sååå duktiga, ni sprutar ur er manus medan jag torkar kattspyor eller barnspyor.......=(

kramar @nette

Sofie B-C sa...

Lycka till! Jag läste just om författaren Jason Wallace som refuserats över ett hundra gånger. I helgen mottog han ett litterärt pris för sin bok Out of Shadows och är tydligen hur poppis som helst. Det gäller att aldrig sluta tvivla, säger Wallace. Så sant!

Ninas skrivarlya sa...

My Myself and I: Tack! :)

@nette: Spyorna är ju övergående, tack och lov. Jag passar på att spruta ur mig lite manus nu innan skolan börjar, för då lär jag inte ha så mycket tid till manusskrivning!
Kram!

Sofie B-C: Har också hört talas om honom, och jag förstår inte hur han orkade med alla dessa refuseringar. Då är man ihärdig! Få se om jag är lika ihärdig då. :)

Anonym sa...

Hej!

Såg din kommentar på min blogg. Ja, jag är uppvuxen i Söråker och har nog halva min släkt här. Flyttade härifrån då jag fyllde 20 år men återvände för 3 år sedan för att barnen skulle få växa upp med kusiner, och just för att jag trivs här.
Får jag fråga hur gammal du är?
Själv är jag född 1970.

Jag tycker den delen då man är klar med ett manus och skickar iväg till bokförlag är en helt underbar del av författarskapet. Visst är det jättetråkigt att få refuseringar, men ibland får man dialoger med förläggare och ibland...såsom i mitt fall, lyckas man nästla sig in med sitt manus. Jag har tre böcker utgivna på tre olika bokförlag och det har även gett olika erfarenheter. Det är en oerhörd hård kamp, och egentligen något som inte ger lön för all möda men det är superkul och något som verkligen gör mig lycklig.
Önskar dig stort lycka till med dina manus nu och hoppas du får ditt efterlängtade kontrakt. Se bara till att ha stort författarego - det gäller att tro på att man är författare så blir man det.
Kram!
Sanna Juhlin

caroline sa...

Lycka till!! Och kämpa på! Måste kännas bra att ha hittat glöd och story till ett nytt manus att jobba på under tiden man går i väntans tider...