torsdag 9 december 2010

Maila förlaget först eller skicka direkt?


Jag har funderat lite på det där nu de senaste dagarna. Ska jag maila förlagen och kolla läget om det finns något intresse över huvud taget för mina bilderboksmanus, eller ska jag bara skicka in? För om jag mailar och de svarar att de inte kan ge ut just mina böcker, då behöver jag ju inte lägga ner varken energi eller pengar på papper, kuvert och porto. Fast å andra sidan, då försvinner ju nervositeten och spänningen som hör till att skicka in.

Vem ska man i så fall skicka till? Tar man bara en redaktör i högen och hoppas? Vad säger ni? Hur hade ni gjort?

7 kommentarer:

Annelie sa...

Kan ju vara bra att mejla och kolla av intresset först. Leta upp nån redaktör som verkar vara lämplig för just ditt manus. Och kolla vilka förlag som tar emot via e-post och skicka till dem, så sparar du porto.

Ninas skrivarlya sa...

Annelie: Ja det var ju lite så jag tänkte, maila och kolla intresse... ska kolla om det finns någon som tar emot via mail också. Det är ju lite enklare. Faktiskt. :)

Annelie sa...

Jag skickade nyligen ett manus via e-post. Tror det var till Opal, kolla dem!

Ninas skrivarlya sa...

Just det ja, Opal har jag ju faktiskt kollat upp och hade som ett alternativ. :)

My Myself and I sa...

Jag brukar skicka in direkt och försöker hitta förlag som ger ut liknande böcker. Lycka till :)

Ninas skrivarlya sa...

My Myself and I: Jo, jag har inventerat barnens böcker och hittat lite förlag som jag har tänkt att skicka till. Det är ju just det där som är spännande: att skicka in och vänta. :)

Malin, Costa Brava sa...

Jag mailar alltid fñrst