tisdag 28 december 2010

Ska jag maila och fråga eller är det bara väntan som gäller?

Är lite sugen på att maila favvoförlaget och fråga hur det ligger till med mitt manus. Det står ju faktiskt på deras hemsida att man ska få svar inom 3 månader och nu har det gått drygt 3 månader... Men är det något man ska göra? Blir förlagen less på alla mail från alla förhoppningsfulla författarwannabes, eller tycker de att det är ok att man skickar mail och frågar?

Eller ska jag bara bida min tid...? Och vänta...

7 kommentarer:

Annika sa...

God fortsättning, Nina!
Jag har gjort ett kardinalfel när jag försökte designa min blogg :( och det blev riktigt konstigt - jag kunde inte få det rätt så nu är bloggen raderad. Men skulle jag få lust att börja om lovar jag att meddela ny bloggadress.
Jag kommer ändå fortsätta att följa din blogg :)
Gott slut!
Kram //Annika i Falun

Perny sa...

Jag vet inte men är på något sätt att jämställa med ett jobb så ska du ju helst ringa ganska och säga till att du finns liksom ;) så ett litet mail borde inte ligga helt fel ute... tycker jag.

Men jag har ju ingen erfarenhet av det så.

Ninas skrivarlya sa...

Hej Annika. Oj vad synd att din blogg är borta, men ibland jäklas allt det tekniska och det går bara inte att få till'et. :( Nåja, vi får väl "ses" här då tills vidare så får vi se om du börjar blogga igen (hoppas).

Kram!

Malin, Costa Brava sa...

Nina, hoppas du haft en god jul etc etc...

Jag har aldrig mailat och frågat något förlag, bara tagit för givet att de inte var intresserade. Fast oftast har jag fått svar, men ett par förlag har faktiskt inte ens svarat. Jag tycker det är dåligt och därför reagerar jag såhär... Stolt som jag är. Hmmm... men tror ändå att det bästa är att påminna dem, då en del av mina författarkontakter rådat mig till det.

Ninas skrivarlya sa...

Perny: Ja det var ju en bra tanke att jämföra det med en jobbansökan! :)

Malin: Tack detsamma. :) Ok, då kanske jag ska ta och fundera ett varv till och maila förlaget i alla fall... Ba'fatt! :)

K sa...

Jag tycker också att du kan höra av dig och fråga eftersom det har gått såpass lång tid. Det gjorde jag och de sa att de låg lite efter och skulle komma med besked efter helherna. Klart och koncist. Frågar man inte får man inget svar ;))

Ninas skrivarlya sa...

K: Helt rätt tänkt, det kan ju bara vara en så enkel förklaring som att de har haft mycket att göra. Det kan ju vara bra att veta förstås. Jodå, jag ska nog ta och plita ihop mailet och skicka det ikväll.