torsdag 30 december 2010

Årsbokslut

Ja såhär i de sista skälvande dagarna av året 2010 så är det väl dags att summera året i ord och bilder. Här är mitt år 2010 (jisses vilken tid det tog att gå igenom bloggarna (jag bytte blogg 2 ggr under året...) och hitta bilder som bäst kan summera varje månad...)

Januari
Inget speciellt hände egentligen. Jag började plugga.


Februari
Pluggandet går vidare. Tufft och hårt... tur det finns semlor... ;) Trots att jag påbörjar min LCHF-diet just i februari. Bra tänkt där.


Mars
Plugg, eget skrivande och praktik varvas. Datorn och jag är ett.


April
Vi tar en paus från allt och åker till Malta över påsken. En härlig resa som laddade om batterierna för oss alla.


Maj
Jag fyller år. Men tyvärr börjar vi inse att pappa är sjuk och födelsedagen firas uppe i norr hos vår sjukliga far...


Juni
Pappa sämre och lagom till midsommar åker han in till Östersunds sjukhus för att aldrig mer komma hem. Själv sommarjobbar jag i hemsjukvården och stortrivs med det. Framför allt för att studierna är slut för terminen...


Juli
Pappa sämre och sämre... Lagom till semesterstarten åker vi upp till Jämtland igen eftersom han blivit riktigt dålig. 5 juli somnar han in med sin hand i min. Hans sjuka hjärta orkade inte mer... Begravningen blir 29 juli. Tung, tung månad...


Augusti
Uppstart inför termin 2. Börjar med att slutredigera manuset för att skicka in det. Får veta strax efter pappas begravning att mamma ligger på Karolinska sjukhuset och är dålig... "Nej inte igen", är en tanke som roterar i huvudet ständigt och jämt.


September
Mamma blir stadigt sämre och ingen förstår vad som händer med henne. Tills man slutligen hittar hennes spridda cancer den 15/9. 2 dagar senare somnar hon in med mig och min syster vid hennes sida.


Oktober
Mamma begravs 13 oktober... Kämpar för varje andetag... Försöker hitta anledningar till att kliva upp på morgonen överhuvudtaget...


November
Åker på en välbehövlig helg på Häringe slott med bloggerskor och författare. Riktigt trevligt.


December
Julmånad. Härligt! Men julglädjen dämpas av sorgen efter mamma och pappa som inte får vara med oss denna jul... Julen blir trots detta riktigt mysig och stämningsfull med god mat och dryck och massor med skratt och glädje.

Inser att mitt år har varit fylld av plugg och skrivande. Inget roligt alls har hänt egentligen förutom resan till Malta. Annars har det varit ett Annus Horribilis, dvs ett år fyllt med sorg och elände.

Imorgon är det nyårsafton och jag ser fram emot året 2011 med tillförsikt. Nu kan det bara bli ljusare och bättre. Det ska det. Det vet jag.

6 kommentarer:

Tina sa...

Önskar dig allt gott för 2011 och att det blir ett MYCKET bättre år än 2010! *kram*

Ninas skrivarlya sa...

Tack Tina. Det kan inte bli värre än detta år, så nu kan allt bara bli bättre. :) HOppas du får ett fint år också! <3

Monica O Kolkman sa...

Du har ett jobbigt år bakom dig.
Hoppas 2011 blir ett riktigt bra år!

Ninas skrivarlya sa...

Monica: Tack då mycket och välkommen till min blogg. :) Tror inte jag sett dig här förut...eller?

Caroline sa...

Hej Nina! Vilket kämpigt år!!! Använd dig av känslorna när du skriver! Och då menar jag inte att man måste skriva om något sorgligt bara för att det är det man upplevt, mer att man använder sig av känslostormen. Tack för kommentaren på min blogg också! Hörs igen!

PS: Hur går det med deckarnovellen?

Jessika sa...

Åh, jag beklagar verkligen din förlust fina du!
Håller verkligen tummarna för att ditt 2011 blir ett förlagspositivt, energiboostat och kärleksfyllt år!
Kram!