fredag 5 november 2010

Få saker är så goda...

... som nybakat bröd. Gjorde ett dinkelbröd med lite frön och sånt i. Få se om det blev gott. Säkert. Jag älskar verkligen att baka bröd men har inte gjort det på länge. Ser fram emot frukosten imorgon.
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

6 kommentarer:

Perny sa...

Du får gärna dela med dig av receptet, framförallt om det blev gott :)

Anneli sa...

Hoppas du får en skön morgon med en härlig frukost!

Cattis sa...

Underbart gott, men jag äter inte bröd längre och det är nog det jag saknar mest i mitt liv... dessa goda mackor, men att få vara lycklig är viktigare än att njuta av nybakade smörgåsar.

Ha det bra

kramkram

Annelie sa...

Mmmm, dinkelbröd är gott! Hoppas frukosten blev lyckad.

Ninas skrivarlya sa...

Perny: Jag har inget recept utan gör av vad som finns i skåpet. ;) Grunden är i alla fall jäst, 5 dl vätska (vatten eller mjölk eller blandat), 2 tsk salt, 1-2 tsk krydda (tex brödkrydda), ca 50 g smält smör eller ½ dl olja, ett par msk brödsirap (för jäsningen), sedan fyller jag på med det som finns. Igår hade jag dinkelflingor, linfrö, solrosfrön och fullkornsdinkelmjöl. Jäs till dubbel storlek. Knåda degen och gör 2 limpor. Jäs. Grädda i 175 gr ca 30-35 min.

Hör av dig om du vill ha förtydligande av receptet. Jag bakar aldrig efter recept längre. :)

Anneli: Jag har haft en underbar morgon med god, god frukost. :) Tack!

Cattis: Jag har faktiskt inte bakat bröd på länge nu eftersom jag har gått på LCHF-diet, men nu har jag övergett den. Har verkligen längtat efter att baka igen.

Ha det bäst du med!

Kram

Ninas skrivarlya sa...

Tack Annelie, det blev den verkligen. :) Håller med, dinkelbröd är ljuvligt.