tisdag 12 juni 2012

Skolavslutning och skrivande


Den absolut vackraste sommarpsalmen; En vänlig grönskas rika dräkt.

Idag slutade dottern nian, och det blev tårfyllt, vackert och stämningsfullt. Precis som jag hoppades. Efter avslutningen i kyrkan (med en väldigt rolig och modern präst) gick barnen vidare till en avslutande lärarlunch. Extra tårfyllt blev det sedan för dottern och hennes klasskamrater när de skulle skiljas åt efter lärarlunchen. Men i kväll träffas de hela klassen hemma hos en av kompisarna och myser och pratar. Säkert kommer en och annan tår då med. Nu går hon snart in i en ny fas i livet, och det är ju så det ska vara, även om det kommer att smärta henne ett tag.

Vi gick ut hela familjen och käkade på restaurang för att fira "grundenten" för henne. Mysigt. Nu sitter jag och skriver lite mer på mitt 1700-talsmanus och det går jättebra. Jag önskar jag slapp gå till jobbet så jag kan sitta och skriva i stället. Nu är det dags att avsluta skrivandet för idag och gå till sängs så jag orkar med sista dagarna på jobbet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att det går bra med skrivandet. Ska nu lyssna på psalmen. Good night!

Agneta sa...

Vi slipper (gråta på en) skolavslutning i år. Lite skönt.

Härligt med skrivandet!
Mitt har semester... :)

Andra intryck sa...

Skolavslutningen i 9:an är en speciell dag. Hon har mycket att se fram emot :)
Vad kul att det går bra med skrivandet!

makena sa...

ÄLSKAR sommarpsalmer!!! Brukar gå och sjunga drm i skogen till Gud! Ljuvligt!!!

Förstår att det är känslosamt att sluta nian..man minns ju själv. Och så var jag och maken på en bankett för niorna i vår skola ( vi jobbar ideellt som ungdomsledare) och där var mkt känslor med...och så goa ungdomar!!!

Härligt att det flyter med skrivandet!! För mig ha det tagit tvärstopp. Har vit så mkt och jag är så trött! Kan inte skriva då...får semester om 2v då hoppas jag att jag kommer igång igen! Jag som tänkt ha första utkastet klart innan sommaren. Jaja....

Tina sa...

Hrm ... vacker är den förvisso och jag hör ju texten ... men jag fick JULstämning av den! Finns den med annan text måntro?