onsdag 25 augusti 2010

Överkörd av en ångvält


Ungefär så känner jag mig idag. Började kurs 2 idag (läser ju på heltid så det är två kurser som jag läser parallellt), och jag blir alldeles gråtfärdig. Båda kurserna har massor att läsa och skriva, varav den ena uppgiften ska vara på 10-12 sidor med enkelt radavstånd, exkl försättsblad, referenslista osv. Alltså 10-12 sidor ren text! Samtidigt ska man plugga inför den andra kursen och dessutom ska man praktisera, vilket innebär att jag ska ha mer ansvar för lektionsplaneringen själv! Hur i hela h*vete ska man hinna med???!!! Dessutom har jag hus och familj med 2 barn som kräver sitt... och som grädde på moset har jag ju efterspelet efter pappas död, och nu mamma som är sjuk... Det lär inte bli så mycket sömn den närmsta terminen... Och manuset?! När ska jag hinna med det?!

9 kommentarer:

Tina sa...

Lugn och fin, du klarar det! Sätt dig ner och planera. Planera när du skall läsa, när du skall skriva, vilken uppgift exakt du skall göra när. Glöm manuset så länge, det finns tid till det senare. Låt inte det stressa dig. Skriv ner en lista på "borde-saker" och stryk det som inte är livsviktigt. Gör sedan sakerna då du har planerat in dem och glöm dem därimellan. Tänk inte att jag har det, det och det ... och så det och det ... Ta en sak i taget annars skapar du onödig stress.
Tänk på att detta är bara en liten period av ditt liv.
Kram på dig!

Anonym sa...

Ta ett djupt andetag och sortera, rangordna. Delegera sådant du INTE måste göra. Fokusera på en sak i taget. Det går!! KRAM

Ninas skrivarlya sa...

Tack fina ni för era kommentarer. :)

Jo jag vet att jag ska sortera, planera och delegera bättre än vad jag gör och bara ta en sak i taget. Men jag är tyvärr så´n att jag tänker på allt samtidigt och då blir det kaos i skallen.
Manuset får stryka på foten nu dessvärre, men det är ju min avkoppling och verklighetsflykt, så liiiiite redigerande/skrivande blir det allt. Kan inte låta bli. Hihi...

Izadora sa...

Hej! Jag gillar din blogg! :) Elin har sagt att du skriver väldigt bra böcker och jag tror henne! :)
Hoppas man får läsa nån gång! :) Du verkar vara född författare! Jag skriver själv en bok just nu! Vad skriver du för typ av bok? :) Ha det bra!

Izadora sa...

Låter jättespännande! Jag hoppas att den kommer ut så att man får läsa! :) Min bok har väl romantik, fantasy i sig. En tjej flyttar in till ett hus där en familj blivit mördade i. Den döda killen kan inte hitta frid och har stannat kvar i huset i över 100 år och tjejen e den enda som kan hjälpa honom eftersom hon kan prata med spöken efter en nära döden-olycka! :)

Izadora sa...

Jag har inte skrivit så mkt faktiskt. Ett kapitel bara. Själv då? Vad handlar din fantasyhistoria om?

Annika sa...

Hur äter man en elefant? En bit i taget.
Hur skriver man en bok? En sida i taget.
Hur klarar man av en övermäktigt fullproppad vardag? En dag i taget.
Det är nog en typisk efter-semesterkänsla att se hela hösten och allt som ska göras framför sig som en stor komprimerad massa. Tänk inte på det, låt bara dagarna gå och gör det du hinner.

Cattis sa...

det klarar du. när det blir svårt läs alla fina kommentarer här inne. Mitt manus har fått vila i 8 månader och det är faktiskt ingen katastrof.

själv ska jag läsa 3 kurser varav 2 skrivarkurser, så vi kan ju stötta varandra.

tänker på dig

kramkram

Ninas skrivarlya sa...

Annika: Bra sagt. ska nog skriva ut det och sätta på väggen vid datorn så jag blir ständigt påmind att inte jäkta fram jämt. :)

Cattis: Nej det är ju faktiskt ingen katastrof att manuset får vila, men jag är otålig och vill ha det klart nu eftersom jag jobbat på det så himla länge nu så jag vill ha det avklarat och inskickat. :) Peppa varandra låter strålande, det kommer vi nog att behöva både du och jag.

Kram till er!