fredag 20 augusti 2010

Att kunna spara pengar


Visst är det otroligt egentligen vilken vinstmarginal de har på vissa företag. Maken är ju själv företagare så visst vet jag hur man tänker. Man vill ju ha in så mycket pengar som möjligt så klart. ;) Men ibland känns det bara urbota fånigt.

Ta DN som exempel. Vi har sedan många år tillbaka protesterat på vårt eget sätt mot deras höga räkningar (dryga 1700 kr/halvår). När räkningen kommer säger vi upp prenumerationen och meddelar dem att vi väntar på nästa rabatterbjudande som inom kort ändå kommer i brevlådan. Det brukar komma inom någon månad. Då får vi 25% rabatt och vi återaktiverar prenumerationen. Dessvärre blir vi utan tidning ett tag, men det är smällar vi tar.

Nu sista året har vi istället ringt/mailat dem och sagt som det är; kan ni göra något med priset, annars säger vi upp prenumerationen och väntar på rabatterbjudande. Per omgående får vi därmed 25% rabatt och prenumerationen fortgår utan avbrott.

Varför inte sänka priset för alla om man nu ändå har en så pass bred vinstmarginal så man kan pruta ner priset med 25%? Men det är klart, alla andra som inte gör så här betalar ju fullpris och då får de in mer pengar... Men vi kommer att fortsätta pruta så länge vi kan. Det går ju!

Inga kommentarer: