tisdag 28 september 2010

Minienkät

Eftersom jag kört fast lite i manuset pga att det är så bristfällig information om just början av 1920-talet, så börjar jag fundera på om det verkligen är den perioden jag ska ägna mig åt. Jag har klurat lite på en massa olika perioder som jag vill skriva om och nu vill jag att ni ska hjälpa mig att bestämma mig.

Vilken av dessa perioder skulle ni vilja läsa en kärleksroman ifrån?
*Medeltiden (en fortsättning av det manus jag har hos förlagen i detta nu)
*1700-talet
*Sekelskiftet 1800-1900
*1920-talet
*Tidigare än medeltiden
*Senare än 1920-talet

Vad säger ni? Please help me out!

4 kommentarer:

Annika sa...

Jag röstar på 1700-talet som är en epok jag älskar att läsa om. Pudrade peruker, pest, hästdroskor, kompositörer som Mozart och Bach, och inte minst dessa fantastiska kläder...

Annika, Bokplantan sa...

Spontant är jag mest sugen på 1920-talet som du själv är inne på. Eller något senare. Då var mina mor- och farföräldrar små och därför är jag nyfiken på hur det var.

Många har ju känt någon eller har fortfarande släkt som växte på den tiden.

Har du läst Helena Henschens bok I skuggan av ett brott som utspelar sig i början av 1930-talet? Jag fänslades verkligen av miljöerna i den boken just för att det kändes som att karaktärerna levde vägg i vägg med min egen farmor som växte upp i samma miljö i samma tid.

Ett långt svar på något som egentligen inte spelar någon roll. Vad du än väljer blir det säkert jättebra om du bara känner för det själv.

Ninas skrivarlya sa...

Hej Annikor och tack för kommentarerna. Ja det är just 1700-talet och 1920-talet som jag är mest sugen på själv att skriva om. Förmodligen skriver jag klart mitt 1920-tals manus innan jag ger mig på 1700-talet. :)

Bokplantan: Nej jag har inte läst något av henne. Ska kanske göra det för att hitta känslan. :) Tack för tipset.

Anonym sa...

Hej Nina,
Jag skulle rösta på sekelskiftet 1800-1900 talet :) Men 1700-talet är också spännande, läste en roman som heter Potemkin och Katarina den store som handlar ungefär om den tiden, mäktig! Lycka till med romanen, kram!! / Caroo, från jobbet(55:an)