tisdag 7 september 2010

Idol

Ja herregud nu börjas det igen. Jakten på Sveriges nya idol. Suck. Nog för att jag kollar lite då och då och särskilt i början av programserien. Det är då alla knasbollar med noll självinsikt visar sig. Visst att juryn är elaka på gränsen till förtal ibland, men samtidigt så är det ju så att de som söker är väl medvetna vad de ger sig in i och vet mycket väl att de kan få kritik. Men som sagt så kunde juryn tona ner sågningarna, det är ju ofta känsliga unga personer som kommer dit.

Varför inte lägga ner detta program nu? De som vinner har i regel inte kommit någon vart. Vem minns vem som vann förra året?! Några lyckas dock bra och får en internationell karriär, som Darin och Agnes, men resten? Lägg ner nu. Men tyvärr är det väl pengarna som styr, för detta renderar väl en hel del kosing. Varför skulle man annars satsa på en säsong till?

Man kan dock hitta guldkorn på helt underbara personer i andra delar av världen, och den här varianten av Michael Jacksons Billie Jean har väl alla sett? Jag skrattar så jag gråter varje gång jag ser den och läser den bifogade "misheard lyrics". Det är så fruktansvärt roligt. Och ja, skadeglädjen är den enda sanna glädjen.


Inga kommentarer: