tisdag 28 september 2010

Hälsokontroll - check!

Det är inte bara mammas och pappas förehavanden som måste gås igenom, utan även mina egna.
Idag har jag bokat in för mig själv:

*Lungröntgen (har en lungsjukdom - sarkoidos - som jag förhoppningsvis ska bli friskskriven från nu). Läs lite mer om min diagnos här

*Cellprovtagning (fick kallelse för ett bra tag sedan men har inte orkat göra den pga en dålig erfarenhet förra gången med en klantig och oprofessionell barnmorska)

*Gynekologisk hälsokontroll

Gynekologisk hälsokontroll omfattas inte längre av landstingets subventioner om man är frisk, så jag får punga ut med 1000 :- för kontrollen! Nåja, jag får ta den smällen för jag tycker det är viktigt att få kolla upp nu eftersom mamma ändå dog av sin äggstockscancer, och dessutom har jag själv opererat bort halva äggstocken på hö sida efter en cysta. Bäst att kolla i tid så man inte har några besvär innan man helt plötsligt tas på sängen med cancer. Har dessutom en annan nära släkting som haft underlivscancer men hon är nu frisk från det. Så det finns i släkten så att säga.

Nu får vi bara hoppas att allt ser bra ut.

6 kommentarer:

Tina sa...

Jag visste inte att du har sarkoidos! Du får gärna dela med dig lite av erfarenheterna då jag har en vän som är riktigt dålig just nu av alla mediciner (neuro sarkodios) men är i början av sin diagnos. Allt hopp som kan vidareförmedlas behövs just nu ...

Ninas skrivarlya sa...

Tyvärr vet jag alldeles för lite om neurosarkoidos för att kunna säga varken det ena eller det andra. Jag kan knappt något om min egen sarkoidos eftersom jag vägrar inse att jag har den här sjukdomen. Jag ser mig själv som frisk nu, men imorgon ska jag göra lungröntgen för att se om jag fått tillbaka den eller inte.

Så tyvärr kan jag inte hjälpa dig så mycket... Kolla på nätet, läs böcker och be att få ett samtal med någon läkare är allt jag kan rekommendera.

Kram

Lotta. Västerås sa...

1000 kr !?!

Jag har för mig att jag betala 100 eller 200 för den undersökningen.

Ninas skrivarlya sa...

Lotta: Det är tydligen nytt att undersökningen inte ingår i subventionerna så man får rabatterat pris. Tyvärr... Så då får jag punga ut med 1000 kr.

Hannika sa...

Hejsan
Vet inte om du skriver här eller inte..
Men min man har det men ett lite svårare fall neurosarkodios. så vill höra lite mer om era fall.. För jag ser min man som frisk. Men vet att det finns dom som har det mycket mer jobbigare än vi. Med sjukdomen. kram

Hannika sa...

Hejsan
såg att du hade skrivit lite om din sjukdom.. Min man har neurosarkodios.. Så man är väldigt inne i sjukdomen hur och vad som kan hända.. Men min man mår mycket bättre ut nu. Men det finns dagara han mår dåligt.
Men delar gärna av er till mig. Vill lära mig mer om sjukdomen hur den tar på er och hur ni känner er.. jag finns här om ni vill skriva.. ocensummer@hotmail.com