fredag 11 februari 2011

Musik som inspirerar er?

Jag har förstått att de allra flesta som skriver har dessutom musik på antingen diskret i bakgrunden eller i hörlurar så man kan skärma av världen utanför när man lever sig in i sin värld. Jag har varit en som vill ha tyst omkring mig när jag skriver, men nu vill jag ha musik på i bakgrunden för jag får en helt annan känsla när musiken strömmar in i mina öron och i mitt huvud.

Just nu skriver jag om 1700-talets slut och vad kan passa bättre än barockmusik?! Jag älskar klassisk musik och just barocken är något som tilltalar mig lite extra. Det blir enklare att leva sig in i 1700-talet när jag hör Vivaldi, Albinoni, Pachelbel, Händel, Corelli och såklart Bach.


Vilken musik lyssnar ni på när ni skriver?

7 kommentarer:

www.malinrocaahlgren.com sa...

tralliga svenska poptjejer, smöriga chill out o new age låtar. Det här var ju pinsamt!

Ebba Range sa...

Till Manus 1 lyssnade jag mestadels till kanalen med 'Klassiskt' på nätet, blev bra flyt då. Men till Manus 2 har det blivit annat - just den senaste tiden lyssnar jag enbart till Vinyl 107, oxå över nätet där det är 60, 70 o 80-tals musik. Men i första fasen blev det The Kinks cd i datorn.
Musik påverkar ju stämningen oerhört bra:-)

Ninas skrivarlya sa...

Malin: Ja skämmes på dig! ;))))

Ebba: Vinyl 107 har underbar musik. Den lyssnar jag ofta på. :)

Anneli Stålberg sa...

Jag lyssnar mest på maffig filmmusik.

Desirée sa...

Ingen musik alls faktiskt. Läste ditt inlägg om "gammal" mat. I min bok tar jag upp Svinmålla, något vi åt här förr i Sverige. Tydligen inte så vanligt längre ...

Maria E. sa...

Musik ska det vara, men jag lyssnar på nästan vad som helst. Gangstarap och schlager är väl det enda jag absolut inte klarar av. Är hårdrockare i grunden, men lyssnar lika gärna på Gretchen Wilson och Eva Dahlgren.

Ninas skrivarlya sa...

Anneli: Det kan jag tänka mig är inspirerande! :)

My: Vad spännande. Svinmålla är ju inte direkt något man äter varje dag. ;) Det är ju mest ett ogräs i våra ögon.

Maria: Skönt att inte ha så stora krav på vilken musik som ska finnas i bakgrunden. Jag är lite petig numera, vill bara ha klassisk musik. ;)