lördag 5 februari 2011

Gjorde en livsviktig insats idag

Vissa händelser är bara så otroligt beklämmande. I morse när vi skulle åka till mammas lägenhet så såg vi en tjej ligga i en snödriva. Hon hade strax innan varit och knackat på hos en granne för att be om att få komma in och sova. Men så hade hon bara gått iväg, och grannen gick ut för att leta efter henne. Samtidigt åkte vi iväg och vi hittade henne liggande i snödrivan. Hon hade druckit en del sprit, men inga droger. Hon skakade av köld och var blöt om byxorna. Hon sade att hon inte hade någon känsel i fötterna längre... Vi var flera grannar som kom till undsättning och värmde henne med filtar och höll henne vaken medan min man ringde 112. Grannen, hos vilken flickan hade ringt på först, grät för hon tyckte det var så sorgligt att se. Och det var det verkligen. En så söt tjej som kunde ha råkat så illa ut. Tänk om hon hade varit på någon mer ödslig gata, eller någon stig i skogen... då hade hon inte blivit hittad så snabbt! Till slut kom en polisbil för att hämta upp henne. Samtidogt kom hennes pappa och var väldigt skärrad. Det kändes skönt att få lämna över henne till poliserna så de kunde ta henne till sjukan för vidare vård.

Har tänkt på henne hela dagen idag och hoppas så att hon mår bra nu. Det kändes skönt att kunna göra en insats för flickan. Huga! Hon hade ju kunnat frysa ihjäl, lilla kraken! :(

9 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Vilken tur att ni fanns där så att ni kunde hjälpa henne.

Anette sa...

Mycket fint gjort av er att ta hand om henne. Det finns folk som bara skulle skyndat förbi tyvärr. Skönt att veta att det finns människor som bryr sig om andra. Hon är er evigt tacksam!

kramar @nette

Desirée sa...

Men lilla stackarn - tur att ni hittade henne!

Tina sa...

Så skönt att det finns underbara människor som bryr sig om andra! ♥

Åsa Hellberg sa...

Jag blir så glad att höra att ni var många som ville hjälpa, och att det tydligen fanns en orolig pappa...

Maria E. sa...

Jag tänker direkt om det varit min dotter och ingen brytt sig... Jättefint att du agerade som du gjorde.
Stor kram!

Ebba Range sa...

Mera medmänniska än så går det knappast att vara. Fint gjort:-)/Kram Ebba

Ninas skrivarlya sa...

Tack alla för era ord. Ja det går ju inte att lämna en flickstackare sådär. Tänk om det hade varit min egen dotter...

Anonym sa...

Underbara människor som hjälpte flickan!!
Kram Kaiza