söndag 3 april 2011

Karaktärer som visar sig vara annorlunda än man först trott...

Jag är så galet sugen på att få skriva, men tiden räcker inte riktigt till. Idag ska vi försöka få klart barnens rum. Jag håller på i dotterns rum och maken i sonens. Vi måste väl åka iväg till Bauhaus eller så för att köpa lite småpryttlar som vi upptäckte att vi inte hade hemma.

Men jag vill bara strunta i renoverandet och sätta mig ner vid min dator och bara skriva! Jag vill sätta mig ner och låta mitt inre smälta samman med världen i mitt manus, och bara låta fingrarna löpa gatlopp över tangenterna, få lära känna mina karaktärer och skriva om dem och deras historia som pockar på hela tiden. Åh vad jag önskar att jag hade mer tid!

Jag satt igår och tänkte lite på min deckare, och då plötsligt visade det sig att en av mina karaktärer (en man) som jag alltid uppfattat som barnlös, visade sig ha barn. En tonårsson ser jag tydligt, men bakom sonen skymtar en syster också, även om hon inte är riktigt lika tydlig som pojken. Jag ser inte riktigt om hon är yngre, äldre eller till och med en tvillingsyster?! Det lär nog visa sig när jag börjar skriva om dem. Snacka om att jag blir förvånad! Som jag sagt tidigare; jag blir inte riktigt klok på mina karaktärer, men jag gillar dem verkligen.

8 kommentarer:

Vargen sa...

Det är alltid lika kul när man upptäcker nåt nytt om sina karaktärer :)

Anneli sa...

Vilken överraskning. Hoppas att det var en trevlig sådan :)

nillas liv på pinnen sa...

Haha, känner igen känslan!
Hur de bara växer fram av egen kraft. Underbart är vad det är.

Ninas skrivarlya sa...

Vargen: ja visst är det otroligt häftigt! :)

Anneli: Ja faktiskt, det var riktigt trevligt att upptäcka att han hade barn, för jag tyckte så synd om honom som inte hade några barn och ändå är 45 år. ;)

nilla: Jamen visst är det coolt?! :)

Katarina sa...

Sånt har aldrig hänt mig hittills. :D must be that I'm a control freak! ;) iallafall så känner jag igen känslan av kli i fingrarna, det händer ALLTID när man inte KAN sätta sig och skriva av någon mystisk anledning:D VAd beträffar tiden måste man nog helt enkelt TA sig den för annars är det nog lätt så att det alltid kommer något emellan... Fast känslan av att inspirationen flödar är ju rätt härlig den med, hehe. När du väl sätter dig kommer du nog bli sittande i typ 48 timmar, non stop :D

Författarvisionären Ebba sa...

Det är förunderligt det här med att skriva. En av mina bikaraktärer har möbler som jag inte visste något om - men se, rätt vad det var så stod det ett helt möblemang där ändå:-)
Du kanske får mer tid/ork när Levaxinet blir rätt inställt? Kram

Cattis sa...

Underbart när det händer i skrivandets värld...

kramkram

Ninas skrivarlya sa...

Katarina: Hihi. Du skulle bara veta vilket kontrollfreak jag är egentligen! Men mina karaktärer,de råder ingen över. Inte ens jag. ;) Konstigt det där... Ja det kanske blir så att jag bli sittande flera dygn i sträck när jag väl får tid att sitta och skriva. Vi får se. :)

Ebba: Ja, det är det där som är så härligt. Man upphör aldrig att förvånas över karaktärerna som busar med en hela tiden.
Tack, jag hoppas också att Levaxinet ska ställas in snabbt så jag kan känna mig piggare och hinna skriva mer än vad jag orkar med just nu. Kram

Cattis: Visst är det?! Det är ju det (delvis i alla fall) som gör att man vill bara fortsätta skriva. man vet aldrig vad som väntar runt nästa blad. ;)
Kram!