torsdag 28 april 2011

Mer datorvirus

Jag blir verkligen tokig! Jag satt och letade fina bilder till bloggen på google, hittar något fint och klickar på den. Jaha, vad tror ni händer?! Ett virus förstås. Det kom upp en varning att datorn var infekterad och jag skulle klicka på "remove all threats" i rutan. Jodå, det gjorde jag, men då kom en sida upp att jag skulle betala för att fortsätta. Då stängde jag ner skiten eftersom jag inte har en aning om vad jag ska göra. Enligt maken (som är IT-nisse) så är det ett fejkprogram som installerar viruset först när man klickar på den att den ska ta bort virusen!

Jag blir verkligen tokig på sånt. Hur i hela friden ska man veta sånt om man inte är IT-konsult och liknande?! Jag var så arg så jag kokade och det kom till och med en tår för jag känner mig som en idiot och dessutom blir jag så arg på allt problem det orsakar. Herregud, vad är det för idioter som sitter och skapar virus? Vad får man ut av det egentligen? Skaffa er ett liv,
förbaskade parasiter till no-lifers!!!
Om ni skulle få upp en sån här varningsruta på datorn som kommer från en programvara som kallar sig: "Best Malware protection", så är det FEJK!! Klicka inte på den, då blockeras det riktiga antivirusprogrammet och viruset installeras! I det här fallet en trojan.

Som tur är så sade maken att det är lätt att ta bort med hjälp av ett speciellt program. Tur det då!

Nu ska jag fly in i min 1700-tals värld ett tag så jag glömmer bort att vara arg på knäppgökar!

6 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag har också fått flera sådana just när jag har bildsökt. Det är skit.

nillas liv på pinnen sa...

Jag fick också upp en liknande sida igår men vågade inte göra något utan väntade till en it-kunnig ungdom dök upp. (Jag har några.) Han sa att jag skulle stänga ner pronto och det räddade förmodligen min dator.

Anneli sa...

Usch vad tråkigt det är. De borde skaffa sig ett liv istället för att störa andras. jag undrar om det är dags att byta bakgrund. Fast det verkar som om de håller på lite överallt?
Den nya sidan är jättefin och verkar passa dig utmärkt :)
Kram!

Annika, Bokplantan sa...

Grrr. Och tänk att det är folk som sitter och tillverkar de här virusen? Har det inget bättre att lägga sin tid på?

Kajsa sa...

Hej!
Jag hamnade här på din sida när jag sökte runt på "barnboksmanus". Skriver du barnboksmanus eller det är något som du lagt på hyllan? Jag målar och illustrerar och letar efter någon som skriver att slå mig samman med. Om inte du själv skriver kanske du har något tips på någon som gör det och som behöver en illustratör? :)
Mvh Kajsa

Perny sa...

Känns ju riktigt lurigt att få sådana där pengasugna luringar på sig. Jag har också sett sådant ute i cyberrymden.

Jag utmanar dig härmed så att du kan få tänka på roligare saker dock ;)

http://theperny.blogspot.com/2011/05/ytterligare-en-award.html