fredag 1 april 2011

Näst sista refuseringen


Nu kom den näst sista refuseringen på "Prövningar"... Standardformulering med snigelpost. Suck. Har bara ett förlag kvar nu, och jag har ingen förhoppning längre. Jag har ju fortfarande mina barnmanus kvar ute hos förlagen och väntar på refuseringarna på dem också. Har fått en refusering på barnmanusen hittills. Det känns trist och ledsamt att mitt manus som jag har jobbat så hårt på inte faller dem på läppen. Ibland kan man ju läsa böcker som man undrar hur de kunde komma på tanken att ge ut eftersom de är så dåliga, och då tänker man: varför ger de inte ut min bok istället? SÅ dålig är den väl inte? Väl? Nåja, efter någon dag med självömkan så ska jag resa mig igen.

Nu hoppas jag bara att jag ska börja bli piggare och må bättre så jag kan hinna med att skriva lite annat än bara uppsatsen så jag kan börja WOW-a förlagen med mina nya manus!

Uppdatering: Kollade just mailen och såg en till refusering på barnmanusen... :-(

6 kommentarer:

Anneli sa...

Nej, vad supertråkigt!
Vi ligger verkligen i fas med varandra. Jag väntar på svar från ett förlag till angående min roman. Det är från ett förlag som jag inte riktigt tror på. Jag har fått tre refuseringar för barnbokmanuset. Den tredje kom idag. Men hoppet finns fortfarande kvar att något av de återstående förlagen ska svara ja. Hoppet är det sista som lämnar människan :)

Precis som du säger så är det bara att kämpa vidare. Kanske är det roman nummer 2 eller 3 som blir antaget först :)
Kram!

nillas liv på pinnen sa...

Har du låtit en lektör sätta tänderna i ditt manus? Jag har tänkt att jag ska göra det innan jag skickar till förlagen men så är det också det första manus jag skriver öht.

nillas liv på pinnen sa...

PS
Elizabeth George skriver i sin Skriv på! att om man har talang, passion och disciplin och inte ger sig så går det vägen förr eller senare.
Och du har ju alla tre delar...

Ninas skrivarlya sa...

Anneli: Ja det är lustigt att vi verkligen följs åt när det gäller inskickande av manus och refuseringar. Så vi får hoppas att det snart blir vår tur att säga JA! Och som du säger så är det nog manus 2 eller 3 som får bli debuten istället.
Kram

nilla: Jo, jag har faktiskt haft en lektör som läst manuset. Det var för 2 år sedan. Jag fick massor med bra tips, men tyvärr höll det inte hela vägen ändå... :(

Och tack för pepp! Det behövs! :D

Åsa Hellberg sa...

Det är ett näst intill läskigt nålsöga att ta sig igenom.

Författarvisionären Ebba sa...

Äsch - men om refuseringarna ska komma kan de lika gärna komma i klump när man redan har tappat fotfästet för en stund. Om jag själv ska skicka in till andra förlag vill jag att manuset ska vara omskrivet o annorlunda o med nytt fräscht följebrev.
Det kommer en dag då du kommer att HURRA och hoppa av glädje - vänta bara ... Kram