onsdag 2 januari 2013

Nyårslöften 2013

Såhär i nyårstider ska ju alla avge nyårslöften. Vi ska bli smalare, snyggare, rikare, smartare och Gud vet allt som vi lovar att göra under det nya året. Många är de löften som jag har avgett genom åren, och lika många är de löften som jag har brutit.

Nyårslöften är inget nytt under solen. Enligt Dick Harrison har det anor som sträcker sig tillbaka till början på 1900-talet i USA. Vissa menar till och med att det började redan under 1700-talet. I Sverige har vi gett nyårslöften sedan 1940-talet.

De senaste åren har jag faktiskt inte avgett några löften för jag vet att jag ändå kommer att bryta dem. Det enda löftet jag brukar ge är att inte ge något. Det bästa är att försöka njuta av livet så gott det går och bara vara i nuet. Något jag behöver jobba mer på... Det kan ju vara ett bra nyårslöfte?!


Brukar du avge nyårslöften?

3 kommentarer:

Annika sa...

Jag ger inga löften. Ett par gånger har jag lovat sluta röka, men har tänt en cigg fem över tolv.. så då insåg jag att jag inte bör lova mig själv något. Att lova någon annan är mycket bättre. Men även då måste löften brytas om livet kommer emellan..
Att lova att göra sitt allra bästa är säkert det allra bästa!
Kram kram

Ninas skrivarlya sa...

Annika: Det låter som något bra att ta fasta på; att lova att göra sitt allra bästa. :)
Kram

Kati sa...

jag trodde jag hade slutat med det för flera år sedan, men inför i år hade jag ett par stycken som jag tror kommer att sporra mig snarare än göra besviken.