söndag 6 januari 2013

Lektörsutlåtandet...

... kom nu idag på kvällen. Jag var jättenervös när jag öppnade det och läste snabbt igenom med stor spänning och med bultande hjärta. Ett 8-sidigt utlåtande som gav mig både glädje och skämskudde-känslor. Som tur är börjar hon med positiva ord:

... väldigt underhållande skriven ...
... kan konsten att att låta historien rulla på ...
... du hittat ett drivet sätt att växla mellan löpande text och dialog ...
... känns proffsigt skrivet...

Sedan kommer det. Det som hon pekar på att jag behöver förbättra. Gestalta personerna bättre och göra dem psykologiskt mer trovärdiga, och dessutom tänka på att jag kanske använder ett lite för modernt språk för att det ska vara 1700-tal... Ähum! Med blossande kinder får jag erkänna att jag missat det. Jag har försökt hålla språket "omodernt", men jag missar tydligen lite för mycket. *host*

Jaja. Nu vet jag vad jag ska jobba med hädanefter. Även om det svider lite så är det jättebra att få konstruktiv feedback på hur jag ska få manuset att wow:a förlagen.

För det kommer det att göra.

Nån gång...

12 kommentarer:

Skrivarvisionären Ebba sa...

Det är inte alltid så lätt att ta till sig av det negativa vs det positiva.
Jag brukar skriva en kolumn för varje eftersom jag har lätt för att haka upp mig på den negativa sidan.

Glädjande med den positiva responsen - den kommer du långt med.
Ta tid på dig så att utlåtandet får sjunka in ordentligt.
Lycka till & Kram

Andra intryck sa...

Det var mycket som var positivt, kul! Det är så bra att få feedback, bara så kan vi utvecklas och bli bättre. Även om det svider ibland ;)

Annika Estassy Lovén sa...

Vad du än gör - kasta dig inte över manuset med en gång. Låt responsen sjunka in ordentligt. Och grattis - det låter som om du närmar dig målet!

Kati sa...

Hurra för det fina lektörsomdömet. Jag instämmer i Annikas tips.

Anneli sa...

Grattis! Jag tycker att det låter väldigt bra och positivt. Man lämnar ju sitt dyrbara manus till lektör för att få veta vad man behöver jobba mer med, men sedan tar det en hel del tid att smälta svaret ändå. Efter ett tag kan du säkert se klarare på utlåtandet, så att du vet vad du behöver och vill jobba vidare med. Lycka till!
Kram!

Hanna Lans sa...

Vem har du anlitat? Det låter ju onekligen som om vederbörande har gått igenom manuset ordentligt om du fått så mycket feed-back.

Åsa Hellberg sa...

Vad härligt med feedback!

carolastromstedt sa...

Vilken möjlighet att göra manuset ännu bättre med de tips du fått. Sträck på dig för det fantastiska berömmet du har fått. Låt den energin lyfta dig i ditt arbete med de saker som du ska förbättra.
Grattis och kram!

Anne Jonsson sa...

Oj så spännande! Du hade ju fått jättebra kommentarer och positiva omdömen, heja heja vad duktig du är! SÅ kul! De där detaljerna fixar du säkert till så de blir lika bra som det andra. Jag väntar med spänning på att få höra från min lektör men det dröjer till den 28 januari innan jag hör från henne. :-) Lycka till med redigeringen.

Lovable sa...

Vad spännande! Vem har du anlitat? Kram Helena

@nettes lilla blå sa...

Men vad härligt. Ta en paus och smält in dessa ord från lektören och ge dig på detta igen... Sen ska det iväg till förlagen !!

kramar

Ninas skrivarlya sa...

Tack alla för era kommentarer! De värmer!