söndag 13 januari 2013

Är våren på gång?

Idag var vi på julgransplundring som ordnades av vår lokala Villaägarförening. Vi brukar vara på den varje år och det är ett mycket uppskattat nöje från sonens sida i alla fall. Vi brukar också tycka det är mysigt att gå dit och fika, prata med grannar, köpa lotter, kolla på trollkarlen som kommer varje år och vänta på tomtens ankomst i slutet. Så även i år. Men i år vann vi faktiskt på lotteriet. En ljusstake i glas med 2 lila ljus till. Ovanligt. Vi vinner aldrig på lotterier så chocken var stor när de sade vårt nummer. Sonen gick därifrån och var nöjd och glad med sin godispåse och pratade mycket om trollkarlens underhållning.

Det var verkligen ett ljuvligt väder idag. Kallt och soligt. På vägen till julgransplundringen kände vi att vi borde ha gått hemifrån tidigare så vi hade kunnat gå en promenad också. Nåja. Vi fick ju promenera dit och hem åtminstone.

Hemma städade vi ut resterna av julen, och nu när tulpanerna står på bordet så känns det verkligen som om våren är på väg. Särskilt när vädret var så fin idag och ljuset ute kändes så livgivande för själen. Hurra!
Man får vara glad för varje litet tecken på att våren kommer närmare för varje dag som går.


3 kommentarer:

Anneli sa...

Jag älskar att ha tulpaner hemma när julen har kastats ut, då får man en liten föraning om den härliga våren.
Kram!

Andra intryck sa...

Tulpaner tycker jag ger de första riktiga vårkänslorna, underbart!

Tina sa...

Snaaaaaaart är våren här!! :-)