måndag 9 januari 2012

Spännande mail


Nej nej, det är inget som har med mitt skrivande att göra dessvärre... Det är något mycket mer spännande.

Idag fick jag ett mail från en USA-släkting som ska åka till Sverige om någon vecka och undrade om vi kunde träffas. Hon hade fått min mail från min moster som har mycket kontakt med vår släkt i USA. Den här kvinnan beskrev vilken relation hon hade till vår släkt, och hon är en brorsdotter till en kusin till min morfar (om jag kommer ihåg rätt). Hon är alltså en avlägsen släkting, men ändå en släkting och det är väldigt spännande tycker jag. Jag hoppas att vi kan få till en träff. Hennes dotters pojkvän spelar hockey för ett lag i Oskarshamn och hon ska åka dit och hälsa på dem. Då vill hon passa på att hälsa på släktingar också.

För många år sedan bodde jag i Malmö, och en dag blev jag uppringd av en kille som presenterade sig som min "cousin from the states". Hans pappa var tremänning med min mamma, så en "kusin" i ordets rätta bemärkelse var han väl inte egentligen. Men strunt samma hur pass avlägset vi är släkt, vi delar samma ursprung och det är det viktiga här tycker jag. Det ar väldigt spännande att träffa honom, och många år senare gratulerade han mig till mitt bröllop med mitt ex. Jag har ingen kontakt med honom idag dessvärre. Via moster har jag dock fått veta lite om honom och alla andra släktingar där.

Maken och jag har pratat om att någon sommar i framtiden när sonen blivit lite större så ska vi åka en månad till USA och hälsa på min släkt där. De är utspridda från öst till väst, från norr till söder, men de flesta bor i Minnesota i norra USA. Det längtar jag efter.

Men nu hoppas jag att vi kan träffa min släkting, Jean. Håller tummarna!

4 kommentarer:

Författarvisionären Ebba sa...

Men vad kul - se där är ju en del av din skatt!

Jag har oxå hittat släktingar (ingen kontakt dock) till min morfar som var från Rügen - i Elgin, Illinois.

Du har en uppmnuntran att hämta hos mig.

Kram

Åsa Hellberg sa...

Vad kul! Visst säger man cousins om alla i led nedåt, first, second osv?

Thuniis sa...

Krille har ju också släkt där, ni kan vara och hälsa på hans mammas kusin tror jag de blir, kommer bara inte ihåg vars det var hon bodde?!;-)

Kati sa...

oj, det låter ju jättespännande. :P jag skulle gärna hitta lite okända släktingar någonstans, jag har redan så himla liten släkt.