söndag 5 februari 2012

Nostalgi

Återigen har jag försummat min älskade blogg, men livet kommer mellan med allt vad det innebär. Jobbet kräver massor av mig just nu, och när familjen fått sitt på kvällen så orkar jag knappt släpa mig till sängen ens. Men snart är det en veckas lov, och det är verkligen välbehövligt kan jag säga.


Idag åkte vi till stan för att gå på bio med sonen. Vi såg den nya Nalle Puh-filmen. Söt och fin film. Lagom underhållande för sonen. Mer spänning än så behöver han inte. Innan filmen började gick vi för att köpa godis, och hittade The English shop. Jag blev som ett barn på julafton när jag gick där, och alla minnen från min tid som Au-pair i norra London 1987 sköljde över mig. Underbart! Jag köpte mitt favvo-godis Cadbury's Fudge, och när jag satt på bion och åt fudgen så kom nästan en tår i ögat. Vilken nostalgi! Den där butiken kommer jag att besöka oftare! Woohooo!
Påse från The English shop


Mitt favvogodis Fudge!!


Gott!!!! Jelly Beans.

10 kommentarer:

stort och smått sa...

Åh! Jag har också varit au pair i London. I sydväst. SW14 närmare bestämt. Och som jag älskar det året! Som jag älskar allt som förknippas med det året. :)

Anonym sa...

Vad roligt! Det är fantastiskt vad vissa saker och/eller platser kan komma att betyda, fortfarande många år senare. Jag har många sådana. Good old memories, that´s nice! :-)

Ninas skrivarlya sa...

stort och smått: Coolt! Jag var i NW11 (om jag minns rätt) Åh, jag älskar också det året...

Helena: Visst är det häftigt att vissa saker får en att resa bakåt i tiden på det här sättet. Plötsligt var jag 20 år igen när jag åt den där Fudgen och var tillbaka i det där rummet jag bodde i... ;)

Författarvisionären Ebba sa...

Men, vet du att jag var i den butiken i tisdags! I Söderhallarna alltså för det var väl där du var.

Jag gick runt länge där och njöt:)

Kram

Åsa Hellberg sa...

I love London:)

Perny sa...

Jag blir också helt salig när jag är the english shop men jag har märkt att ICA har ungefär samma sortiment fast otroligt mycket billigare, så jag går till deras internationella hyllor istället.

Kan annars säga att jag verkar vara tvärt om i fråga om bloggandet. jag bloggade som tusan när min tid inte räckte till men nu när jag har all tid i världen (eller ja, jag ska ju söka jobb under den tiden så helt ledig är jag ju inte) så blir det inte ett enda blogginlägg.

Ninas skrivarlya sa...

Ebba: Jajamen, i Söderhallarna. Jag njöt också kan jag lova dig. Så mycket gott det finns där. Och så mycket fint... :)
Kram

Åsa: Me tooooooo! :)

Perny: Vissa saker finns på Ica, men inte allt. :)

Vilken himla tur att alla är så olika. Hade alla varit som jag så hade bloggvärlden varit rätt fattig på inlägg. Hihi...

Anneli sa...

Vilken härlig känsla, att hitta minnen i smak, doft och tankar sådär helt plötsligt :)
Kram!

Joanna Björkqvist sa...

Vilken underbar nostalgitripp! Älskar Jelly Belly!

Lovable sa...

Nina! Nu är jag nyfiken; vad hände med 20-tals klänningen? Hoppas det blev lyckat! Kram!