onsdag 29 februari 2012

Om förkylningar, reaböcker och egna alster

Igår var en märklig dag. Först kom jag faktiskt igång med mitt eget skrivande av 1700-talsmanuset och det kändes så härligt att vara igång igen. Det tog lite tid att känna in karaktärerna igen efter ett halvårs frånvaro (!), men de gav sig snabbt tillkänna. Jag skrev bara lite drygt 500 ord igår, men det är ju ett steg i rätt riktning. Härligt att vara igång igen. Frida frågade igår i sin blogg vad vi hade för mål den här veckan, och jag skrev att jag hade som mål att komma igång igen med mitt skrivande. Och det gjorde jag ju! Woohoo!

Dessvärre ringde min arbetslagsledare och berättade en sak om en av våra elever som fick mig att må skit. Elevens liv är värre än den värsta thriller, och jag tappade totalt lusten att skriva. Satt bara och slösurfade med tankarna på annat håll tills maken ringde och undrade om vi skulle lyxa till det och äta ute. Det tyckte jag var en bra idé så vi åkte till ett ganska nytt shoppingcenter i Haninge (Port 73) där de har lite roliga inredningsbutiker som jag gillar att gå omkring i och bara njuta och drömma. Det är ju bokrea så vi köpte lite böcker och lite kläder till sonen.

Väl hemma kände jag att jag började få ont i halsen, och mycket riktigt så brakade Förkylningen Allan in i mitt liv med halsont, huvudvärk och nästäppa. Senare på kvällen dundrade Febern in också, och jag har knappt sovit någonting i natt pga förkylningen. Blä.

Nu ska jag försöka skriva lite för att förtränga förkylningen. Hoppas bara att jag inte får någon mer feber idag.

5 kommentarer:

Helena Milton sa...

Vad roligt att du har kommit igång med skrivandet. Jag hade ingen aning om att tiden sprungit iväg så sedan du talade om att skrivandet fick vara "on hold", är det verkligen 6 månader sedan? :-)

Trist att du blev sjuk men uppiggande att gå ut och äta. Tur ni hann det först.

Hur tragiskt det än kan vara med vissa elever måste du föraök lära dig att "koppla bort" jobbet när du är ledig, annars kommer det att ta all din energi även på fritiden.

Krya-på-dig-kram!

stort och smått sa...

Nä usch för förkylning. Hoppas den vände om lika snabbt som den kom.

Ninas skrivarlya sa...

Helena: Hrrm... det var till och med längre än så. Det var 8 månader! ;)

Jo, jag vet att jag måste koppla bort eleverna när jag är hemma, men vissa saker är svårare än andra. :(

Kram

Stort och smått: Ja, det hoppas jag med... Hatar att vara sjuk.

Linda ♥ sa...

Nina, har inte skrivit ut min nya blogg på facebook.. tänkte inte att det skulle vara för alla där. Men kolla gärna in om du vill! :D

http://favoritplatsen.blogg.se

Och säg gärna till när du läst klart Änglamakerskan. Är så sugen på att själv låna den. Just nu försöker jag läsa ut "Under kupolen" med Stephen King. :)

Kram på dig!

Ninas skrivarlya sa...

Linda: Vad roligt att se sig igen. Ska försöka komma ihåg att meddela dig när jag läst ut Änglamakerskan. Just nu parallelläser jag tre böcker så den lär inte komma på tapeten riktigt än... :)

Kram