söndag 26 maj 2013

Mors dag

Mors dag. En dag för mammor, morsor, mödrar. Egentligen är det ju rätt fånigt att uppmärksamma mödrar en dag om året. Likaså för pappor. Fars dag. Varför ska mammor och pappor bara få full uppmärksamhet en dag om året? Och vilken uppmärksamhet sedan. Traditionella könsroller. Papporna får slipsar och kalsonger, mammorna får blommor, choklad och "en dag där man inte behöver göra något". Varför inte tvärtom? Ge mamma en skruvdragare och pappa en dag där han slipper laga mat och ta hand om disk och griniga ungar. Föräldrar borde få uppmärksamhet lite då och då. En spontan teckning eller en liten kram från sonen, eller ett litet hjärta i ett sms från dottern. Det betyder mycket för mig som mamma. Vi borde alla ge varandra mer uppmärksamhet, oavsett dag på året.

Min sexårige sin frågade pappa i morse innan de kom och uppvaktade mig: "Pappa, när ska vi barn få en egen dag?" Ja, det kan man undra.
Den underbara buketten jag fick.
Å andra sidan klagar jag inte ett dugg över att mina fina barn ger mig lite extra uppmärksamhet och jag slipper matlagning och sånt tröööööök. Och jag fick en ljuvlig bukett blommor och lite teckningar från sonen. På kvällen blev det sushi och bubbel. Inte så LCHF kanske, men väldigt gott.
Gott!
Avocado och räkor. Det är godast.
Tänk bara om jag kunde få gratta min mamma idag, men det kan jag inte. Jag hade tänkt gå till minneslunden idag, men vädergudarna tyckte annorlunda. Regnet vräkte ner så vi fick ändra planerna. Men mamma finns i mitt hjärta ändå, och jag har tänkt på henne massor idag ändå.

Grattis på mors dag, mamma! Hoppas du har det bra där du är. Kram från din dotter,Inga kommentarer: