lördag 17 november 2012

Sonjas hemlighet av Åsa Hellberg

Har just läst klart en underbar pralin i bokvärldens chokladask. Åsa Hellbergs ljuvliga uppföljare till Sonjas sista vilja; Sonjas hemlighet. Den här boken började jag läsa redan samma kväll som releasen. Det var i september. Nu har det gått 1,5 månad och jag läste ut den förra veckan. Det tog tid eftersom jag läste den i korta snuttar för att kunna njuta av den mycket längre! Nu är den slut... Vad ska jag göra nu?!

Handling (kopierad från adlibris.se):
När ekonomen Julie lämnar London för Paris drömmer hon om ljuv romantik, god mat och om att komma bort från sin kontrollerande mamma. Vid 37 tycker Julie att det är på tiden.

Hennes mamma Edith tycker däremot att det är alldeles förfärligt när hennes dotter ger sig av till Frankrike. Tänk om Julie träffar en fransman, det är mer än Edith klarar av att tänka på.

Men är det den verkliga anledningen till Ediths protester? Vilka hemligheter gömmer sig egentligen bakom hennes perfekta yta och varför vägrar hon att prata om sina egna ungdomsår i Paris?

Mystiken tätnar när journalisten Kicki och fotografen Fredrik hittar kvarglömda fotografier i Julies lägenhet. Fotografier på Sonja tillsammans med Frankrikes president!

Sonjas tre bästa vänner Rebecka, Maggan och Susanne förstår ingenting. Men Sonja har haft ännu en hemlighet som hon inte delat med sig av till sina väninnor.

Och den har visar sig vara den största av dem alla.

Mitt omdöme:
Som sagt: en underbar bok och jag njöt till tusen när jag läste den. Den har allt. Kärlek, härliga miljöer (har aldrig varit så sugen på att flytta till Mallorca som nu), spänning, driv, mystik... Det är mycket dialoger, och det gillar jag. Enda besvikelsen var att den tog slut. Jag vill ha mer, Åsa!

Betyg:
Går det att ge annat än en solklar 5 av 5?!