tisdag 20 juli 2010

Bokrecension "Överenskommelser" av Simona Ahrnstedt


Stygga, stygga Simona Ahrnstedt! Jag blir så avundsjuk på att inte jag kom på den här storyn. Vissa saker är faktiskt ganska lika saker som händer i mitt manus, men det är en sådan milsvid skillnad så jag ska nog inte ens överväga att skicka in mitt manus till något förlag ens. :)

Boken utspelar sig i slutet av 1800-talet, och den handlar om Beatrice och Seth som stöter på varandra på en fest och de faller för varandra. Handlöst. De inleder en passionerad romans, och de fortsätter att ramla på varandra på olika fester och de inser båda två att det är gjorda för varandra. Dessvärre blir det en massa missförstånd som leder till att de bryter kontakten med varandra vid flera tillfällen, men de kan inte släppa den andra ur huvudet. Någonsin. Till sin hjälp har de vänner som försöker få dem att inse att det är deras öde att vara tillsammans, men livet går emellan och ställer till det för både Seth och Beatrice. Deras dröm om ett liv ihop verkar bli mer och mer lik en hägring i fjärran. Hur det går? I won't tell. Läs och se själva.

Mitt omdöme:
Jag har bara ett ord att säga: UNDERBAR LÄSNING!! Ok då, det var två ord, men ni förstår vad jag menar. Handlingen är medryckande och man sugs in i berättelsen från den första bokstaven till den sista. Språket är ljuvligt och lätt att hänga med i. Fantastisk dialog, och vilken research hon verkar ha gjort för att få korrekta historiska detaljer!

Och vilket laddat drama minsann. Vilket sex! Ooo... det var länge sedan jag blev så till mig i trasorna (inte trosorna ... eller ... kanske det också ... hrrrm...) av boksex som kändes så äkta och så sensuellt. Mycket trevligt. ;)

Nu är det bara för Simona Ahrnstedt att sätta igång och skriva nästa bok, för henne vill jag läsa mer av, och det å det snaraste!! Inte lura mig (och alla andra läsare) på fler fina berättelser nu, utan nu är tärningen kastad. Jag förväntar mig en ny bok. Minst.

Den här boken hade jag så svårt att lägga ifrån mig, så jag har bara en sak att säga:
ska ni läsa bara en bok i sommar; läs den här!!! Läs den! LÄS!

Betyg:
Kan det bli något annat än 10 av 5?! (nej jag har inte dyskalkyli, det var medvetet)

Stygga, stygga Simona Ahrnstedt som håller mig på sträckbänken så här fram till nästa bok! Skynda på!!

2 kommentarer:

Tina sa...

Ja då är det väl inte lönt att göra annat än att läsa den :-) Tack för tipset!

stort och smått sa...

Hade jag läst det här innan jag läst boken hade jag haft skyhöga förväntningar! Nu var ju boken exakt så här bra, så jag hade inte blivit besviken. Men det visste jag ju inte innan.
Det är en helt suveränt bra bok. Åh, vad jag beundrar hennes sätt att skriva!