lördag 13 oktober 2012

Min lördag

Vilken härlig dag! Hela familjen åkte till stan och såg filmen Madagaskar 3. Vilken härlig familjefilm! Jag och dottern skrattade så vi grät på vissa ställen (vi har samma sjuka humor), och när vi gick därifrån var det med ett brett leende på läpparna. Sen gick vi en stund på stan innan maken, sonen och jag åkte hem medan dottern stannade kvar i stan för att träffa en kompis.

På tunnelbanan hem satt en äldre dam vid oss och hon blev väldigt förtjust i sonen. Hon skojade med honom och pratade med maken och mig. Det visade sig att hon var 87 år (det syntes inte att hon hade så många år på nacken) och var på väg till kyrkogården för att lägga blommor på sina föräldrars grav. Vilken underbart härlig kvinna hon var. Henne bär jag med mig i mitt hjärta idag.

Väl hemma vilade jag på soffan en stund medan maken fixade middagen.Ost och skinkpaj med sallad och ett glas rött. Mums! När maten var uppäten och bortplockad blev det dags att rensa lingon. Vi köpte lite bär på Hötorget idag så vi kan göra lite egen sylt. Mycket godare än köpt. Så vi kokade en laddning sylt, frös in massor av bär och slutligen gjorde jag en lingonpaj. Det var något vi åt hemma som barn, och det är riktig nostalgi att få äta den. Har inte ätit lingonpaj sedan jag flyttade hemifrån. Men imorgon, då blir det av. Mumsmums!

Nu sitter jag och redigerar. Sakta men säkert går det framåt. Yay!

3 kommentarer:

Andra intryck sa...

Vilken härlig dag! Jag har aldrig ätit lingonpaj, låter spännande!

MalinC sa...

Så den filmen förra veckan. Jag och mannen älskar den lika mycket som barnen.

Anneli sa...

Man blir så glad när man får sådana härliga dagar!
Kram!