tisdag 21 augusti 2012

Jobb, fina ungdomar och min viktkamp

Jag glömmer helt bort att jag har en blogg att ta hand om också. Jag går helt upp i mitt jobb och skapar matriser, planerar lektioner, möten, funderar över schema och ... och ... och ... Så har våra nya ettor kommit, och det är en grupp sötnosar verkligen. Ett gäng härliga ungdomar med lite jobbig bakgrund, men å vad härliga de är ändå. På torsdag kommer tvåorna och treorna. Längtar verkligen efter dem! Det är det som är så roligt med att vara lärare; alla underbara ungdomar man träffar som man gör skillnad för bara genom att finnas där och SE dem. Något de inte alltid är så vana vid.

I söndags var vi på 5 (!) husvisningar, mest för att kolla runt lite. Vi hittade ett jättefint hus, men det ligger lite för långt bort för att orka sitta och åka varje dag till och från jobb och skola.

Och för övrigt går det bara bra med att äta bättre. Äter mycket nyttigare och har i princip helt lagt av med godis och glass. Åt nybakade macarons igår som dottern och hennes kompis bakat, så det var faktiskt enda "syndiga" jag tillåtit mig att äta denna vecka. Hittills ska väl för säkerhets skull tilläggas... Karaktär is NOT my middle name... Host, host...
Lånad bild från dotterns blogg

Har gått ner 0,5 kg hittills. En droppe i havet på mig som är så överviktig så jag enligt BMI räknas som fet. Men bättre ett halvt kilo ner än inget!

Såja. Det var dagens tråk-inlägg. Nu ska jag knyta mig (jag ser hur ni viftar med intresseflaggorna och antecknar ivrigt här...). Så, nu lägger jag ner.

Go'natt!

8 kommentarer:

Spader Madame sa...

Keep up the good work! Det är ett bra och viktigt jobb du gör! Fint med ätandet också!!

Åsa Hellberg sa...

Heja Nina, på alla sätt!

Tina sa...

Heja dig! Alla framsteg är framsteg! Å de där bakverken såg inte alls fel ut! *slurp*

Agneta sa...

Heja dig!
Det där med godis och onyttigt är ju egentligen "bara" en inställningssak... lite svår och jobbig ibland bara, men ändock, det går om man verkligen vill och bestämmer sig!
Hälsningar fd sockerberoende

Andra intryck sa...

Heja!
Tack och lov att det finns lärare som ser barn/ungdomar.

Anonym sa...

Man måste börja någonstans. Ett halvt kilo är betydligt bättre än inget alls. Fortsätt på bara, sakta men säkert!

Thuniis sa...

Heja heja Nina, bättre att gå ner sakta men säkert i vikt och behålla vikten, än att gå ner fort och inte behålla vikten, ska själv också ta tag i vikten efter alla tentor, har varken blivit nyttig mat eller träning under sommaren när jag jobbat natt! Dags att sätta fart nu för min del också lycka till vi får heja på varandra<3

Ninas skrivarlya sa...

Tack alla fina ni för era peppande ord. Det värmer!