torsdag 12 juli 2012

Lektör

Jag trodde verkligen inte att jag skulle skriva klart manuset så snabbt som jag ändå gjorde, men igår hamnade jag i någon slags skrivrush när jag bara skrev och skrev och kände att slutet närmade sig mer och mer. Det var en så häftig känsla så jag kunde inte sluta skriva. Klockan halv 1 på natten blev jag klar. Det känns så skönt. Och tomt. Väldigt tomt. Nu ska jag vila från manuset ett tag innan jag ska sätta igång och redigera. Jag tar med mig datorn på semestern så får vi se hur mycket tid jag får till redigerandet.

Nu börjar jag fundera på vilken lektör jag ska anlita som ska få läsa igenom manuset innan det är dags att skicka in. Jag hade en lektör till förra manuset som jag var nöjd med, men jag vill testa en annan den här gången.

Vad har ni för tips på en bra (och inte hutlöst dyr) lektör? Vem har ni anlitat? Fördelar? Nackdelar? Tell me.

Nu ska jag njuta av ett glas vin och chokladpraliner. Because I'm worth it.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, du bör veta vad jag tycker ... Priset var mycket rimligt i jämförelse med andra och utlåtandet var exceptionellt bra(grundligt genomgånget och detaljrikt beskrivet! Henne och ingen annan ska du givetvis välja! Har du glömt? Kolla vänsterspalten på min blogg.
Lycka till!
Helena Milton

Anonym sa...

Grattis till att du har nått ett av målen!!! Att nå slutet är hissnande på alla möjliga sätt. Antar att det var svårt att somna sedan :).

Ninas skrivarlya sa...

Helena: Tack för tipset. Tur att du lade ut en länk, för jag hade faktiskt glömt vem du anlitade. Har kollat och lagt på minnet.

Carola: Haha. Vet du, jag sov ovanligt gott efteråt. Avslappnat och tungt. Så skönt! :)

Nina sa...

Jag har använt mig av Elisabet Norin och Lisa Bjärbo. Båda läste samma manus, fast i helt olika stadier. Och jag var väldigt nöjd med bådas insats vid respektive skede. Elisabet var lite dyrare, men där fick jag också mer för pengarna, dubbelt så mycket kommentarer än Lisa + en fika där vi satt och pratade om manuset i två timmar.

Mm. Lektörer...

MalinC sa...

Underbart att vara klar! Lycka till med redigeringen.