måndag 28 maj 2012

Mors dag igår

Igår var det mors dag, både på gott och ont. Det goda var att jag fick tillbringa den med min familj med tårta och mys. Vi var ute i trädgården hela dagen och fixade och donade inför sommaren. Jag rensade ogräs och maken lade grunden till växthuset som snart ska på plats. På kvällen skulle vi gå ut och äta på vår lokala restaurang, men tyvärr var det fullbokat där så vi gick och käkade en pizza i stället. Lite antiklimax blev det, men vad skulle vi göra... Vi hade druckit lite öl tidigare, och vi är stenhårda på att aldrig någonsin sätta oss i bilen och köra om vi har alkohol i blodet, så vi kunde inte åka någon annan stans heller. Visst hade vi kunnat ta tunnelbanan, men klockan var redan rätt mycket, så vi tog beslutet att bara äta en pizza. Inte helt fel det heller. Huvudsaken vi är tillsammans.

Det jobbiga är att jag inte kunde fira min egen mamma. Jag har läst på bloggar och på facebook om att ni firat era mammor, och det gläder mig innerst inne att alla kan uppskatta sina mammor. Dessvärre vrider det om en kniv i hjärtat på mig att jag inte kunde fira min egen mamma. Jag hade tänkt att gå till minneslunden för att tända ett ljus för mamma, men jag orkade inte. Det kändes för jobbigt. Jag nöjde mig med att sända mina tankar till henne, och jag tror hon kände sig nöjd med det ändå. Hoppas det i alla fall.

Nu ska jag försöka jobba strukturera klart mitt manus.

4 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Åh, vad tufft det måste vara. Bra att du gjorde det som kändes rätt för dig!

Anonym sa...

Bra gjort. Man ska göra det som känns rätt för en själv och inte bara göra som alla andra.
Hoppas du får en fin dag, för jag gissar att du är ledig, det är ju måndag ...

Joanna Björkqvist sa...

Jag tänkte faktiskt på dig igår, när jag skrev om min mamma på bloggen... Det gör ont att veta att du inte har någon när jag vet hur mycket min betyder för mig.

Varm kram till dig.

Ninas skrivarlya sa...

Åsa: Ja det kändes helt rätt just då.

Helena: Ja precis. Man måste göra det som känns rätt i hjärtat, även om andra kanske tycker att det är fel. Och ja, jag var ledig idag och hade en lugn och skön dag. :)

Joanna: Men vad rörd jag blir att du tänker på mig... Tack snälla!
Kram!