söndag 27 juni 2010

Bluffande mäklare

Idag gjorde vi ett intressant test. Mitt ex och hans nya fästmö skulle ha köpt ett hus i samma område som vi bor i, men avstod eftersom det kom fram vid en besiktning att det fanns mögel i taket!

Nu såg vi att huset var ute igen, och full i f*n som vi är så tänkte vi att vi går dit och kollar mäklaren och ser hur ärlig han är. Vi låtsades vara intresserade och frågade lite om det är besiktat och vad man hittade då. Han påstod att "huset är friskt"!! Jag höll på att ramla baklänges av det påståendet, och svamlade på lite om att: "Ja man vill ju inte bo i ett hus med mögel ..." Det höll han med om men sade att det hade ju inte det här huset! Nähä?

Vi var där lite sent, precis när visningen var slut, men det är ny visning imorgon igen och då funderar maken på att gå dit och först fråga lite lurigt: "Vi har ju sett att huset varit ute tidigare. Vad är det som gjort att de köparna inte avslutade köpet?" Bara för att se vad han säger. Det är exakt samma mäklare nu som då, sade exet när jag sms:ade honom, så mäklaren är ju fullt medveten om varför huset inte såldes. OM han nu skulle börja svamla bort sig, så kommer min man att säga till honom sanningen. Att vi vet att det finns mögel i huset eftersom vi känner de som skulle ha köpt det ...

Dessutom hade man gjort en radonmätning som verkar vara helt fel utförd. Man ska ha mätaren i huset i minst 2 månader enligt Gammadatas hemsida, men de hade bara haft mätaren i en vecka! Snacka om hastverk! Det verkar också oseriöst tycker jag för då får man inget rättvist resultat.

Hur kan man vara så oärlig och ljuga oss rakt upp i ansiktet? Man blir så förbannad. Säg som det är för h*lv*te, det kommer ju fram förr eller senare ändå.

En sak är då säker; de här mäklarna kommer vi aldrig att använda oss av! Never ever! Usch!

Inga kommentarer: