lördag 15 juni 2013

Det enda rätta av Susanne Boll

Det enda rätta
Jag har läst ut Det enda rätta av Susanne Boll, och det var en riktig bladvändare.

Handling (kopierad från adlibris.se):
Tre kvinnors liv kantrar. Fullständigt. 

Nedräkningen har börjat, men julen kommer inte att bli som någon annan. Hon vet det. För mycket har hänt.

Psykologen Maria är lyckligt gift med Manne och mamma till två små barn. När hon upptäcker en knöl i bröstet drabbas hon av en fruktansvärd dödsångest. Och riskerar allt för att lindra den. Nu hotar sanningen att hinna ikapp henne. 

Helmi arbetar som läkare på onkologen, Karolinska Sjukhuset, och rollen som dödens budbärare står henne upp i halsen. Hon fattar ett drastiskt beslut som, enligt henne, skonar både henne själv och patienterna. Samtidigt börjar hennes noga kontrollerade liv att krackelera. Ångestfulla minnen som hon trodde sig förträngt för alltid pockar på uppmärksamhet och hennes gamla bedövningsmedel, sex, fungerar inte lika bra som tidigare.

Isabelle är förskollärare och längtar intensivt efter egna barn. Hon är lyckligt kär i sin sambo Jerker men börjar bli frustrerad över att han vill skynda långsamt i relationen. Men är Isabelle själv verkligen så redo för ett liv med Jerker som hon tror? Hon förföljs av tanken på ett par mörka ögon som hon trodde var borta. För alltid.

Medan en gråkall december sänker sig över Stockholm, korsas de tre kvinnornas stigar, den psykologiska spänningen skruvas upp och livsavgörande val måste fattas.

Mitt omdöme:
Susanne har gjort det igen! En makalös bladvändare där man sugs in i berättelsen och slutar andas för det är så spännande. Jag andas inte ut förrän sista sidan, men kan ändå inte andas normalt på ett bra tag eftersom boken hänger kvar i mitt inre. Länge. Trovärdiga karaktärer, ett härligt driv och ett klart språk gör att jag inte kan lägga boken ifrån mig, för jag bara måste läsa lite till, och lite till, och lite till...

Det här är en perfekt bok att ha nu under semestern, så LÄS!

Betyg:
5 av 5

Inga kommentarer: