tisdag 9 augusti 2011

Ja, hur går det med skrivandet då?

Jag måste ju uppdatera er med mitt skrivande. Nöjesskrivandet, that is... Inte uppsatsen, den kan jag berätta om vid ett annat tillfälle. Kanske.

Mitt 1700-talsmanus har jag inte skrivit en bokstav på under hela sommaren, för jag har inte haft någon som helst tid eller ens inspiration. Istället har jag påbörjat uppföljaren till mitt medeltidsmanus Prövningar. Jag har tänkt länge på hur jag skulle börja, och en dag satt jag och läste en mening i en annan bok, och då kom det bara som ett rinnande vatten. Skrev 4 sidor på nolltid. Men sen har jag inte skrivit mer på det manuset. Jag håller på och redigerar Prövningar för sista gången. Jag tvättar bort massor av oväsentliga passager, och skriver en ny scen. Det känns jättebra. Nu är manuset bättre än någonsin, och när jag är klar så ska jag skicka till två förlag. Dessutom har jag mailat två förlag för att kolla intresse, men än har de inte hört av sig...

Nu ska jag redigera lite till. O vad roligt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det roligt när man känner att det går bra med skrivandet och att det blir några sidor i ett svep?!

Åsa Hellberg sa...

Heja!

Författarvisionären Ebba sa...

Den där fasen är en härlig en - när redigerandet flyter på och man bara blir tvungen att skriva på ett nytt manus för att bubblet ska lugna ner sig lite.
Ibland behövs pauser som den du haft i sommar. Kör så länge det går ...
Kram