tisdag 17 september 2013

Mer än tre månader har gått nu...

I början på juni skickade jag mitt manus till ett förlag (mitt drömförlag), och nu har det faktiskt gått över tre månader. Tre månaders ivrig väntan, som allt mer gått över till uppgivenhet. De kommer inte höra av sig. Manuset är dåligt. De har tappat bort det... Ja, nåt är det.

Men vad jag funderar på nu är att maila dem och fråga lite försynt om manuset ligger på lut eller om de ens fått det, med tanke på att det ändå gått så pass lång tid... Är det för påfluget eller är det en rimlig förfrågan?

Hur tänker ni?

8 kommentarer:

Agneta sa...

Jag tycker nog inte att det är påfluget. Kanske att det är i tidigaste laget? Jag har ingen aning, bara gissar att det kanske tar längre tid? Men det vet säkert någon som har bättre koll än vad jag har.

Självklart förväntar man sig någon form av svar. Det är många timmars arbete som ligger i de där orden.

Anneli Stålberg sa...

Jag vet precis hur det känns, jag är superdålig på att stöta på, man vill ju inte verka jobbig. :) Tre månader är ju tiden de flesta förlag sätter som tid för dem att hinna läsa. Dessutom är det ju bokmässetider, vilket gör att de har massor att göra just nu. Samtidigt vill man ju inte missa chansen. Supersvårt! Stort lycka till! Jag håller alla tummar för att det är din tur nu. Kram!

Annika Estassy sa...

Tre månader varav ett antal semesterveckor och en bokmässa i antågande samt säljmaterial som ska vara klart till införsäljningen av vårens böcker (vilket sker i oktober) ... Det är mycket för förlagen just nu.
Men jag tycker gott du kan skicka iväg en försynt fråga.

Fantasy Realm ~ en fantasyblogg sa...

Själv har jag väntat sedan april månad på svar från ett fantasyförlag. Hoppas att de hör av sig snart!

Åsa Hellberg sa...

Det är klart att du ska fråga!

Ninas skrivarlya sa...

Tack för era kommentarer. Naturligtvis påverkar sommaren och bokmässan. Det hade jag ju bortsett från. Jag väntar några veckor till innan jag skickar iväg en fråga.

Tack igen för era tankar! <3

Andra intryck sa...

Jag tycker du kan fråga! Har du skickat iväg till fler förlag?

Ebba Range sa...

Fråga - när du tycker att tiden är lämplig! Lycka till - ha mod!